Δέκα χρόνια από το προηγούμενο πρωτάθλημα του Πανθρακικού και την θριαμβευτική επάνοδο στα σαλόνια της Super League (+video)

Ο Πανθρακικός φέτος εξασφάλισε το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣ Θράκης και δίνει αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Το τελευταίο του πρωτάθλημα το είχε κατακτήσει τέτοια μέρα 10 χρόνια πριν, αλλά εκείνο ήταν επαγγελματικό.

Ηταν 20 Μαΐου του 2012 οταν σε έναν αγώνα φιέστα, αφού οι Κομοτηναίοι είχαν εξασφαλίσει δέκα μέρες πριν την επιστροφή στην Α’ Εθνική, ο Πανθρακικός κέρδιζε με 4-1 την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Ωστόσο χρειάστηκε η νίκη του Πανσερραϊκού επί της Βέροιας εκείνη την τελευταία αγωνιστική για να χαρίσει τον τίτλο στον Πανθρακικό και την άνοδό του ως πρωταθλητή (χωρίς παράλληλα να χαρίσει στα «λιοντάρια» – παρά τη νίκη τους επί της «Βασίλισσας του Βορρά» – τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την δική τους άνοδο έστω μέσω των play offs).

Τo πρωτάθλημα σε εκείνη την Β’ Εθνική (ονομαζόταν τότε Football League) είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και ανακατατάξεις, όμως ο Πανθρακικός κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, καθώς στην πορεία της σεζόν αποδείχτηκε η πιο σταθερή ομάδα. Η ομάδα της Κομοτηνής μαζί με τη Βέροια ήταν οι ομάδες που ξεχώρισαν – αν και το ξεκίνημα των ακριτών δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό – με αποτέλεσμα όλοι να ψάχνουν τον… τρίτο της παρέας.

Ηταν, ωστόσο, η απόρθητη έδρα του όπου μέτρησε 16 νίκες και μία μόλις ισοπαλία (κόντρα στη Βέροια) σε συνδυασμό με τις δύο σπουδαίες εντός έδρας νίκες επί του Πλατανιά και της Παναχαϊκής που του έδωσαν την ώθηση για την κορυφή για να… αρπάξει τελικά τον τίτλο μέσα από τα χέρια της Βέροιας την τελευταία αγωνιστική και να επιστρέψει στη Super League μετά από δύο χρόνια. Σημαντικό ρόλο στην άνοδο έπαιξε η εξαιρετική του άμυνα, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δέχτηκε μόλις 16 γκολ από τα οποία μόνο 3 εντός έδρας.

Αναλυτικά παρακάτω η βαθμολογία στην FL την σεζόν 2011-2012, ενός πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε σαν σήμερα τέτοια μέρα, 10 χρόνια πριν. Ακόμα, το πανόραμα με όλα τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας αλλά και ένα βίντεο με την φιέστα που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Κομοτηνής με την λήξη του αγωνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας και την εξασφάλιση όχι απλά της ανόδου στην SL αλλά και του πρωταθλήματος της B’ Εθνικής….

BA8MO-BHTA