Ας κρατήσουν οι χοροί για τον ΆΘΛΟ του Άθλου: «Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ και πάλι ΨΗΛΑ!!! Το ταξίδι μόλις τώρα ΞΕΚΙΝΑ…»

«Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΠΑΛΙ ΨΗΛΑ! ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΑ! Άθλος». Με αυτήν την φράση τυπωμένη σε μπλουζάκια που ειχαν επάνω τους και την στάμπα της Volley League, οι παίκτες, οι προπονητές, οι παράγοντες και γενικά οι άνθρωποι του Άθλου Ορεστιάδας πανηγύρισαν την ιστορική άνοδο της ομάδας στην Volley League.

Λιγότερα από επτά χρόνια μετά την ίδρυση της ομάδας (από τα σπλάχνα του ιστορικού ΑΟΟ και την διάσπαση που τότε ακολούθησε), ο Άθλος Ορεστιάδας επιτυγχάνει έναν πραγματικά ιστορικό άθλο. Έχοντας ανεβει σταδιακά και με πρόγραμμα όλα τα σκαλοπάτια, ανεβαίνει στα μεγάλα σαλόνια της Volley League και γίνεται δικαιολογημένα η κυρίαρχη δύναμη του αθλήματος στον πιο βολεϊκό νομό της χώρας: τον Έβρο.

Η επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστει κανείς ότι η άνοδος αυτή φέρνει και πάλι στο ακριτικότερο μέρος της Ελλάδας το βόλεϊ, που τόσο αγάπησε ως άθλημα (και εξακολουθεί να αγαπά) η πόλη της Ορεστιάδας και τόσο αγαπήθηκε στην πόλη της Ορεστιάδας.

Πλέον οι μεγάλες ομάδες θα έρχονται και πάλι για αγώνες στον Έβρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την διαφήμιση της πόλης αλλά και τη νέα γενιά παιδιών που ενδεχομένως θα επιστρέψουν στο άθλημα του βόλεϊ χάρη σε αυτήν την μεγάλη επιτυχία.

Άλλωστε το μότο στα μπλουζάκια που τύπωσε ο Άθλος δίνει το σύνθημα. Η Ορεστιάδα και πάλι ψηλά, αλλά το ταξίδι δεν ολοκληρώθηκε με αυτήν την επιτυχία. Αντίθετα, «μόλις τώρα ξεκινά…».