Ανακοίνωση ΕΣΗΕΜ-Θ κατά της βιομηχανίας αγωγών σε βάρος του Κώστα Πιτιακούδη από πολιτικούς – Εκδικάζεται στην Ξάνθη προφυγή του Αλέκου Κοντού

Ανακοίνωση στήριξης στον ιδιοκτήτη του Evros-news.gr, επαγγελματία δημοσιογράφο επί δεκαετίες Κώστα Πιτιακούδη, εξέδωσε σήμερα η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Το Διοικητικό της Συμβούλιο, με τίτλο: “Η βιομηχανία αγωγών πλήττει την ελεύθερη ενημέρωση”, καταδικάζει την “βιομηχανία” εξοντωτικών-όπως τις χαρακτηρίζει και είναι-αγωγών εναντίον δημοσιογράφων από δημόσια πρόσωπα που δέχονται την κριτική και με τον τρόπο αυτό κάνουν απόπειρα περιορισμού του δημοσιογραφικού έργου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ συγκεκριμένα αναφέρει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την απόπειρα περιορισμού του δημοσιογραφικού έργου με τη μέθοδο εξοντωτικών αγωγών εναντίον δημοσιογράφων από δημόσια πρόσωπα, στα οποία ασκήθηκε κριτική μέσω ρεπορτάζ.

Ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Πιτιακούδης, ιδιοκτήτης και διαχειριστής της ενημερωτικής ιστοσελίδας evros-news.gr αντιμετωπίζει πλήθος αγωγών και μηνύσεων από πολιτικά πρόσωπα στη Θράκη.

Η βιομηχανία αγωγών πλήττει ευθέως την ελεύθερη ενημέρωση”.

Η ανακοίνωση στήριξης του Δ,Σ της ΕΣΗΕΜ-Θ, έρχεται κατά σύμπτωση παραμονή εκδίκασης μιας ακόμα αγωγής που θα εκδικαστεί αύριο Πέμπτη 5 Μαίου 2022 στην Ξάνθη και στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη από τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ Αλέξανδρο Κοντό. Ζητάει χρηματική αποζημίωση 50.000 ευρώ για δημοσίευμα που θεωρεί ότι τον έθιξε και τον συκοφάντησε και είναι μια ακόμα δικαστική απόπειρα “φίμωσης” του Evros-news.gr, από πολιτικά πρόσωπα και γενικότερα θεσμικούς του Έβρου και της Θράκης. Με συνεχείς αγωγές, μηνύσεις, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, που στόχο έχουν την οικονομική μας εξουθένωση και εξόντωση, αφού μόνο τα δικαστικά έξοδα που είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε είναι τεράστια. Μέχρι τώρα βέβαια, στις δεκάδες νομικές κινήσεις που έγιναν εναντίον μας ΑΘΩΩΘΗΚΑΜΕ σε όλες.

Είχε εκδώσει ανακοίνωση στήριξης μας και η ΕΣΗΕΑ

Είχε προηγηθεί της σημερινής ανακοίνωσης της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και ανακοίνωση στήριξης του ιδιοκτήτη του Evros-news.gr Κώσυα Πιτιακούδη, από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της οποίας είναι μέλος από το 1997.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/