Super League: Χωρίς θρακιώτικη συμμετοχή οι δύο αγώνες του Σαββάτου για τα πλέι άουτ

Το αήττητο που έχει από την έναρξη των play out διεύρυνε το βράδυ του Σαββάτου ο Ατρόμητος με το 1-1 που απέσπασε από τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό», στη δεύτερη χρονικά αναμέτρηση της 5ης ημέρας του μίνι πρωταθλήματος των πλέι άουτ της SL1.

Για το συγκρότημα του Κρις Κόουλμαν ήταν η 3η ισοπαλία σε 5 ματς που έδωσε (έχει και 2 νίκες), ενώ από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι μπορεί να έμειναν αήττητοι σε τέταρτο σερί παιχνίδι, με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό τους! Οι Βολιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, είχαν εννέα προσπάθειες στην περιοχή του Ατρόμητου, αλλά στην τελική φάση υστερούσαν.

Στη μοναδική φάση στο πρώτο μέρος που οι Περιστεριώτες βρήκαν τον τρόπο να «πατήσουν» με προϋποθέσεις στην περιοχή του Βόλου, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με το μόνιμο τους σκόρερ στο πρωτάθλημα, Ευθύμη Κουλούρη στο 42′. Ωστόσο η ομάδα του Κώστα Μπράτσου απάντησε άμεσα και λίγα λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους, ισοφάρισε με αριστερό σουτ του Φαν Βέερτ στο 52′.

Νωρίτερα, μετά από 3 ήττες και μία ισοπαλία, ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη του νίκη στα pπλέι άουτ και μάλιστα εκτός έδρας, επί του ΟΦΗ με 1-0, στο εναρκτήριο ματς της 5ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επιβραβεύτηκε για την ανωτερότητά της στο β΄ ημίχρονο, απέναντι στους Κρήτες που αν και ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα, δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις στην περιοχή του Ανέστη και μοιραία έμειναν για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς «τρίποντο» (δύο ήττες, μία ισοπαλία).

Το 1-0 για τους Αγρινιώτες ήρθε στο 52΄. Ο Βέργος «σημάδεψε» σωστά κι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Λίγο αργότερα η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Κορνέλιους, ωστόσο, η φάση εξετάστηκε στο VAR, το οποίο απεφάνθη πως ο Καναδός αμυντικός ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ να ισοφαρίσει, με τον Νέιρα ν΄ αστοχεί από πολύ κοντά μετά από κεφαλιά πάσα του Βούρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στους δυο αγωνες του Σαββάτου, κανείς από τους συνολικά 62 παίκτες που χρησιμοποιησαν οι τέσσερις ομάδες δεν είχε θρακιώτικη καταγωγή ή παρελθόν σε ομάδα της Θράκης. Τα σπουδαία για τα πλέι άουτ της SL1 θα τα έχουμε την Δευτερα, όταν θα διεξαχθούν οι κρίσιμοι για την παραμονή αγωνες Αστέρας Τρίπολης – Λαμία και Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης.