Τρελό αλλά Ελληνικό: Δεν θα ισχύει το εκτός έδρας γκολ στα μπαράζ Βέροιας-Λεβαδειακού της Sl2 αλλά θα ισχύσει για το μπαράζ με τον 13ο της SL1!!!

Λεβαδειακός και Βέροια αναδείχθηκαν πρωταθλητές σε Νότο και Βορρά στην Super League 2, αντίστοιχα και θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Super League 1 σε διπλό μπαράζ.

Στις αναμετρήσεις αυτές που θα καθορίσουν και την ομάδα που θα τσεκάρει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία δεν θα ισχύσει το εκτός έδρας γκολ. Η Super League 2 φρόντισε να περάσει στην προξηρυξή της ότι εφαρμοζεται άμεσα ο νέος κανονισμός της UEFA που ισχυει στις ευρωπαϊκες διοργανωσεις απο φέτος.

Αντίθετα, ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ θα εφαρμοστεί στο μπαράζ ανάμεσα στον χαμένο του μπαράζ της Super League 2 με τον 13ο της Super League 1. Η ΕΠΟ δεν προχώρησε σε αυτην την αλλαγη για τις διοργανωσεις της (προσφατο παράδειγμα η προκριση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακου στον τελικό Κυπέλλου).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΟΞ πέρυσι έχασε μια ολόκληρη άνοδο στην Super League στα μπαράζ με τον Παναιτωλικό, αφού οι Αγρινιώτες υπερίσχυσαν με συνολικό σκορ 2-2, γνωρίζοντας την ήττα στα Πηγάδια με 2-1 και επικρατώντας εντός έδρας στον επαναληπτικό με 1-0.

Tα φετινά μπαράζ για τον πρωταθλητή της SL2 θα γίνουν 8 και 15 Μαΐου, ενώ τα μπαράζ της SL1 ορίστηκαν 22 και στις 29 Μαΐου.