Αναβιώνει μετά από 10 χρόνια ο «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος» αλλά δεν περνά από Θράκη αν και ξεκινά από την… Κρήτη!!!

Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά από το πρωί της Τρίτης του Πάσχα στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Η διοργάνωση αναβιώνει έπειτα από 10 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο αγώνας έχει ενταχθεί αναβαθμισμένος στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το 2022, με τη συμμετοχή 170 αστέρων του αθλήματος από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες.

Πρόκειται για μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση που επιστρέφει στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας και φυσικά να προβάλει τις ομορφιές της χώρας. Ετσι, η Ελλάδα έπειτα από 10 και πλέον χρόνια, υποδέχεται την «αφρόκρεμα» της αγωνιστικής ποδηλασίας, σε μια μεγάλη γιορτή, από τις 26 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου.

Ωστόσο αν και μιλάμε για «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος», όπως και στο παρελθόν αυτό το «Ελλάδος» δεν περιλαμβάνει την Θράκη μας. Ο φετινός Γύρος δεν περιλαμβάνει ούτε καν την Μακεδονία μας. Αντίθετα, περιλαμβάνει την… Κρήτη (όπου δίνεται η εκκίνηση), πριν μετακινηθεί η δράση στην ηπειρωτική Ελλάδα για να καταλήξει στα Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα διοργανωθούν σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Απώτερος στόχος αυτών, είναι να επιτευχθεί η μεγαλύτερη τριβή των πολιτών με το ποδήλατο, καθώς και η σταδιακή εξοικείωσή τους με την ορθή και ασφαλή χρήση του.

Η διάρκεια του αγώνα είναι πέντε ετάπ. Το Ηράκλειο (της Κρήτης), τα Χανιά (της Κρήτης), η Αθήνα (άνευ παραπάνω σχολίου), τα Τρίκαλα και τα Ιωαννινα θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, διότι θα φιλοξενήσουν το λαμπερό peloton και τα μέλη των ομάδων. Στις εν λόγω πόλεις θα διεξαχθούν και οι παράλληλες δράσεις.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γυρος Ελλάδος θα περάσει ακόμα από Ιτέα, Δελφούς, Καρδίτσα, Λάρισα και Καλαμπάκα. Δεν περνά καθόλου από την Πελοπόννησο (όπου εκτυλίσσονταν στα παλαιότερα χρόνια) αλλά κυρίως, αγνοεί όλη ουσιαστικά την Βόρεια Ελλάδα αφού δεν έχει ενταχθεί στην διαδρομή ούτε ένας νομός ή μία πόλη της Μακεδονίας και φυσικά της Θράκης μας…