Συγκλονιστικός Σιώπης εφ’ όλης της ύλης: «Έπαιξα τραυματίας για να αποδείξω στον Ολυμπιακό ότι αξίζω» (+video)

Στην ιντερνετική εκπομπή «Betarades Docuvlog» παραχώρησε συνέντευξη ο Εβρίτης μέσος της Τραμπζονσπόρ Μανώλης Σιώπης από την Τραπεζούντα, μιλώντας για το ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο, τον Άρη, τη μεταγραφή του από την Αλάνια στην Τραμπζονσπόρ, τον αδερφό του Ριζβάνη, τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον παίκτη που τον… «ξεφτίλισε».

Μερικές από τις δηλώσεις της συνέντευξης:

Για τη μεταγραφή από την Αλάνια στην Τραμπζονσπόρ: «Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες. Την ημέρα που υπέγραψα παίζαμε με τη Ρόμα για το Κόνφερενς. Όταν ξεναγήθηκα στις εγκαταστάσεις αναρρωτιόμουν: ”Τώρα είμαι στην Τραμπζονσπόρ”. Είχα ζήσει ήδη δύο χρόνια στην Τουρκία και ήξερα ότι είναι πολύ μεγάλος σύλλογος με χιλιάδες κόσμο».

Για το ξεκίνημα στον Ολυμπιακό: «Όταν άνοιξαν οι ακαδημίες του Ολυμπιακού στον Έβρο, μοίραζαν διαφημιστικά στα σχολεία για να μαζέψουν παιδιά και ένα τέτοιο έπεσε στα χέρια μου. Όταν το πήγα στον πατέρα μου, χωρίς να έχουμε και μεγάλη οικονομική δυνατότητα, που είπε ότι αποκλείεται να πάω στην ακαδημία. Δυσκολευόμασταν να πληρώσουμε ακόμα και τα φροντιστήρια. Μετά από πολύ ”ψήσιμο” πήγα στην ακαδημία έκανα την εγγραφή. Ο Άνθρωπος που με είδε και με ξεχώρισε, κάνοντας τη σύνδεση με τις αντίστοιχες ακαδημίες στου Ρέντη ήταν ο Αμανατίδης και ο Παναγιώτης Λογαράς. Πριν κατέβω στον Πειραιά, είχα μια κρούση από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Όταν τα site της Θράκης έβγαλαν ότι ενδιαφέρεται και ο ΠΑΟΚ, την επόμενη ημέρα ήρθε η επίσημη πρόταση και υπέγραψα στον Ολυμπιακό».

Για τον Πανιώνιο: «Είμασταν σε δύσκολη εποχή με τον Πανιώνιο και ο κόσμος ήθελε να είναι περήφανος για την ομάδα. Ακόμα και να μην κέρδισες, ήθελαν να βλέπουν ότι παλεύεις. Στόχος ήταν η παραμονή και βγήκαμε δύο συνεχόμενες χρονιές Ευρώπη».

Για τον παίκτη που τον… «ξεφτίλισε»: «Ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Κάναμε προπόνηση με τον Πανιώνιο σε γήπεδο βούρκο. Κάνουν μεγάλη πάσα στον Ιμπαγάσα και εγώ φεύγω με τα χίλια να τον μαρκάρω. Με το που σκάσει η μπάλα από την πάσα, δεν ξέρω πως την υπολόγισε, την μαζεύει με το τακουνάκι, την περνάει κάτω από τα πόδια μου και φεύγει. Εγώ έμεινα εκεί να τον κοιτάω. Από τότε έχω στο μυαλό μου ότι δεν πρέπει να πηγαίνω με χίλια στον κάθε παίκτη. Πρέπει να μαρκάρεις αλλά απλά να κολλάς, να μην πέφτεις. Πιστεύω το έχω βελτιώσει».

Για την τεράστια ευκαιρία που είχε να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, παίζοντας τραυματίας στο Champions League: «Έλλειπε ένας στόπερ, πέρασε ο Ρομαό πίσω και ο Χάσι (σ.σ. προπονητής Ολυμπιακού) μου είπε ότι ξεκινάω βασικός μέσα στην Παρτιζάν. Τρελάθηκα από την χαρά μου. Μια μέρα πριν, γύρισα τον αστράγαλο στην προπόνηση και γύρισα τον αστράγαλο. Σερνόμουν στο χορτάρι. Δεν άφησε τον Θέο (σ.σ. γιατρός Ολυμπιακού) να μου κάνει μαγνητική πριν το ματς, για να μην το χάσω. Ήταν η μοναδική μου ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Ήξερα ότι θα φέρουν παίκτες και δεν θα είχα άλλη τέτοια ευκαιρία. Πριν το ματς ο Φορτούνης ήταν αραχτός και εγώ στο δωμάτιο έκανα πηδηματάκια μόνος μου για να δω αν αντέχω. Στο παιχνίδι έπαιξα με τρεις ενέσεις. Πήρα κάρτα στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά έπαιξα καλά και κερδίσαμε 1-3».

Για την αγάπη και το δέσιμο με τον Άρη: «Είχαν τέσσερα δύσκολα χρόνια και καταφέραμε να βγούμε Ευρώπη. Είχαμε και πολύ δύσκολες στιγμές στον Άρη, όπως το τραγικό λάθος με τον Παναιτωλικό. Μετά από κάποιες ήττες τα πράγματα δεν ήταν καλά, παίζαμε άσχημα, και είχαμε αγώνα στην Ξάνθη. Το τελευταίο διάστημα ο κόσμος ”έβγαζε” με την εικόνα της ομάδας. Βλέπω 3 χιλιάδες Αρειανούς στο πέταλο και λεώ ”την βάψαμε” (γέλια). Η ομιλία του Σάββα Παντελίδη ήταν επική πριν το ματς. Κερδίσαμε και ουσιαστικά έμεινε και αυτός στην ομάδα. Όλοι έγραφαν ότι θα φύγει αν δεν κερδίζαμε. Δέθηκα με τον Άρη γιατί ήταν ο αγωνιστικός τρόπος που έπαιζα, λόγω της μαχητικότητας. Όση αγάπη έδωσα στον κόσμο, την πήρα εκατό φορές περισσότερο. Έπαιξα ένα χρόνο και ήταν σαν να έπαιξα δέκα».

Ολόκληρη η συνέντευξη: