Πάνω από 100 ατομικά ρεκόρ για τους κολυμβητές του ΟΦΘΑ σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις μέσα σε μόλις ένα τριήμερο

Σε τρείς διοργανώσεις που έγιναν μαζί το τριήμερο 15-17/6/2022 (οι δύο στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης και η τρίτη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καβάλας) συμμετείχαν οι κολυμβητές και κολυμβήτριες της αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας του ΟΦΘΑ.

Συνολικά οι αθλητές του Ομίλου Φιλων Θαλάσσης Αλεξνδρούπολης πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις αλλα το σημαντικότερο ειναι οτι ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, αφού πέτυχαν σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα 108 ατομικά ρεκορ.

Στην πρώτη διοργάνωση, αυτή των σχολικών αγώνων, ο σύλλογός του ΟΦΘΑ συμμετείχε με 8 αθλητές. Σύμφωνα με σχετική ανακοινωση, μετάλλια κατέκτησαν:
1)Όλγα Στούρα: 200μ. πεταλούδα (χρυσό και ατομικό ρεκόρ. Πρόκριση για το Παγκόσμιο σχολικό στην Νορμανδία της Γαλλίας). Πιστοποίησε ακόμη μία φορά την πρόκρισή της στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Εφήβων-Νεανίδων!
2)Γιώργος Αλεξάκης: 200μ. πεταλούδα (ασημένιο και ατομικό ρεκόρ)
3)Ραφαήλ Σαΐρης: 200μ. ύπτιο (ασημένιο μετάλλιο)
4)Σοφία Δημητριάδου: 100μ. ύπτιο (χάλκινο μετάλλιο)
Επίσης, με αξιόλογη παρουσία συμμετείχαν και οι Φίλιππος Παρλίδης, Περικλής Ελευθεριάδης, Γιάννης Παπαδημητρίου και Αριστοτέλης Σέλλος.

Στα 38α Νιόβεια, μία διοργάνωση της ΧΑΝΘ που αποτελεί διεθνή διοργάνωση που συνέχισε αυτή των σχολικών αγώνων Γενικών (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών (ΕΠΑ.Λ.) Λυκείων, σε κατηγορία Ανδρών – Γυναικών, ο ΟΦΘΑ συμμετείχε με 20 αθλητές-τριες. Τα μετάλλια που κατέκτησαν (2 χρυσά – 6 ασημένια και 1 χάλκινο, καθώς και οι επιδόσεις τους στην διοργάνωση, έδειξαν ακόμη μία φορά ότι βρίσκονται σε σωστό δρόμο προετοιμασίας για τους τελικούς στόχους της χρονιάς που διανύουμε, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα μετάλλια και οι κολυμβητές που συμμετείχαν στα 38α Νιόβεια:
Χρυσό μετάλλιο για τον Ντούμα Ευάγγελο Εφραίμ στα 400μ. Μικτή Ατομική Ανδρών, με επίδοση 04:46.96
Χρυσό μετάλλιο για την Στούρα Όλγα Δήμητρα στα 200μ. Ελεύθερο Γυναικών, με επίδοση 02:05.93
Ασημένιο μετάλλιο για την Αλεξάκη Κυριακή στα 200μ. Μικτή Ατομική Γυναικών, με επίδοση 02:28.22
Ασημένιο μετάλλιο για την Στούρα Όλγα Δήμητρα στα 100μ. Πεταλούδα Γυναικών, με επίδοση 01:03.53
Ασημένιο μετάλλιο για την Πεχλιβανίδου Αναστασία στα 50μ. Πεταλούδα Γυναικών, με επίδοση 00:28.85
Ασημένιο μετάλλιο για τον Τυλιγαδά Ανάργυρο στα 200μ. Πεταλούδα Ανδρών, με επίδοση 02:07.09
Χάλκινο μετάλλιο για τον Αλεξάκη Γεώργιο στα 200μ. Μικτή Ατομική Ανδρών, με επίδοση 02:12.42
Ασημένιο μετάλλιο στα 4Χ50μ. Ελεύθερο Mixed με τους
Παρλίδη Φίλιππο , Τυλιγαδά Ανάργυρο , Στούρα Όλγα Δήμητρα και Πεχλιβανίδου Αναστασία, και επίδοση 01:44.56.
Ασημένιο μετάλλιο στα 4Χ50μ. Μικτή Ομαδική Mixed με τους
Τυλιγαδά Ανάργυρο , Παρλίδη Φίλιππο , Πεχλιβανίδου Αναστασία και Στούρα Όλγα Δήμητρα και επίδοση 01:55.15.
Συνολικα αγωνίστηκαν οι Παρλίδης Φίλιππος, Αλεξάκης Γεώργιος , Ελευθεριάδης Περικλής, Μακρής Δήμος , Δαργινίδης Δημοσθένης, Παπαδημητρίου Ιωάννης, , Σέλλος Αριστοτέλης , Σαΐρης Ραφαήλ ,Πεχλιβανίδης Γεώργιος , Ροδίτης Βασίλειος , Αλεξάκης Εμμανουήλ, Ντούμας Ευάγγελος Εφραίμ , Σταυρίδης Μιλτιάδης , Τσελιπγιώτης Ιωάννης Νικόλαος , Τσαταλμπασίδης Ελευθέριος. Στούρα Όλγα Δήμητρα , Αλεξάκη Κυριακή , Βάβουρα Δέσποινα , Πεχλιβανίδου Αναστασία , Χατζημιχαήλ Ιωάννα.

Τέλος στις 16-17 Απριλίου στην πόλη της Καβάλας πραγματοποιήθηκαν οι διασυλλογικοί αγώνες Προαγωνιστικών κατηγοριών (ηλικίας 9-12 ετών) Φιλίππεια 2022 με τη συμμετοχή 300 περίπου κολυμβητών-τριων από 12 σωματεία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης και όχι μόνο.
Η ομάδα του ΟΦΘΑ αγωνιζόμενη με 57 κολυμβητές – τριες, πραγματοποίησε υποδειγματική εμφάνιση, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην άτυπη κατάταξη των ομάδων, συγκεντρώνοντας τον εκπληκτικό αριθμό των 33 χρυσών – 18 ασημένιων και 25 χάλκινων μεταλλίων.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των δυο κολυμβητριών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (οι οποίες κολυμπάνε μαζί με τον ΟΦΘΑ) οι οποίες κατέκτησαν 3 χρυσά μετάλλια!
Πραγματοποιήθηκαν 108 ατομικά ρεκόρ.
Οι 24 κολυμβητές/τριες κατάφεραν και κέρδισαν το έπαθλο ατομικής βελτίωσης της ομάδας μας, πραγματοποιώντας ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα που κολύμπησαν!
Πραγματοποιήθηκαν 3 ρεκόρ ομάδας από την κολυμβήτρια Κατερίνα Καλλιτσάρη στα 50, 100μ ύπτιο και 200μ Μ.Α.

«Όλα τα παιδιά έδειξαν πως διψάνε για αγώνες, αποστολές και επιστροφή στην κανονικότητα! Διασκέδασαν , αγωνίστηκαν , πάλεψαν, κέρδισαν, έχασαν, χάρηκαν, στεναχωρήθηκαν, απογοητεύθηκαν, σηκώθηκαν πιο δυνατά, και έδειξαν μια τρομερή ομαδικότητα! Να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς της ομάδας μας που είναι αρωγοί στις προσπάθειες τόσο του τμήματος όσο και των προπονητών!», αναφέρει η ομάδα του ΟΦΘΑ