Super League: Διπλό στους Ζωσιμάδες με εντυπωσιακό 2-3 και βασικό Μάνταλο για την ΑΕΚ και …παράπονα!

Τη νίκη με 2-3 πανηγύρισε η ΑΕΚ μέσα στους Ζωσιμάδες επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-3, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία μόλις στο 4′ πήρε το προβάδισμα, με τον Κριχόβιακ να σημειώνει το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Μάνταλος τροφοδότησε αριστερά τον Τσούμπερ αυτός γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Κάργας στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στον αμαρκάριστο Κριχόβιακ, ο οποίος βρήκε δίχτυα για το 0-1 της Ένωσης. Η ΑΕΚ είχε μπει με αυτοπεποίθηση, πίεζε ψηλά την άμυνα του ΠΑΣ, έπαιρνε δεύτερες μπάλες και στο 13′ από παρέμβαση του Σιμάνσκι ο Αραούχο είδε τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει το πλασέ του σε μια δεύτερη καλή στιγμή για τους κιτρινόμαυρους.

Μάνταλος, Κριχόβιακ και Τσούμπερ ήταν οι κινητήριοι μοχλοί στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, με τον Αραούχο να έχει εκτελεστικό ρόλο. Ο Αργεντινός στο 22′ είχε μια ακόμα καλή ευκαιρία για να βρει το δεύτερο γκολ όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και γέμισμα του Σιμάνσκι, ο «Τσίνο» κατέβασε και σούταρε πάνω από το οριζόντιο. Μια κάκιστη ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ όμως αρκούσε για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ένωση. Στο 24′ ο Περέα, που ξέφυγε από τον Μήτογλου, ντρίμπλαρε με «ποδιά» τον Ρότα, σέντραρε στο πίσω δοκάρι και ο Σάλιακας βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς μέσω VAR ο Κολομβιανός υποδείχθηκε στην αρχή της φάσης σε θέση οφσάιντ μια φάση που έφερε πολλές διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες είχαν αρχίσει να πατάνε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους κιτρινόμαυρους να βγάζουν τη συνηθισμένη τους αστάθεια στα μετόπισθεν.

Οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να κρατάνε περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους κάτι που τους βοήθησε να ισορροπήσουν ξανά το παιχνίδι και να μην δίνουν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βγαίνουν με αξιώσεις μπροστά. Ο Κριχόβιακ έβγαζε συνεχώς προωθητικές μπαλιές, είτε σε Τσούμπερ είτε σε Αραούχο και ο Ελβετός ήταν εκείνος που δημιούργησε το δεύτερο κιτρινόμαυρο γκολ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Τσούμπερ είδε πολύ σωστά τον Ρότα μέσα στην περιοχή, εκείνος άδειασε τον Πίρσμαν και νίκησε τον Λοντίγκιν στην κλειστή του γωνία για το 0-2.

Παρά την ψυχολογία που είχε η ΑΕΚ, η άμυνά της δεν ενέπνεε καμία σιγουριά με τον ΠΑΣ Γιάννινα να την τιμωρεί στο 52′ μειώνοντας σε 1-2. Ο Σάλιακας από τα δεξιά έβγαλε μια συρτή σέντρα την οποία… κοίταξε όλη η κιτρινόμαυρη αμυντική γραμμή και ο Περέα στο δεύτερο δοκάρι στην πλάτη του Ρότα με πλασέ στην κίνηση βρήκε δίχτυα βάζοντας τους Ηπειρώτες ξανά στο ματς. Η ΑΕΚ έβγαζε νευρικότητα και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά, όπως στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να βγάζουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά τη μείωση του σκορ.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Περέα να απειλήσει στο 69′ με ένα διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής που πέρασε δίπλα από το κάθετο, ωστόσο στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση στην πρώτη της απειλητική στιγμή στο δεύτερο μέρος πήρε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Κριχόβιακ πέρασε την κάθετη στον Λιβάι Γκαρσία, οι πάντες για λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησαν νομίζοντας ότι έχει δοθεί οφσάιντ ενώ ακούστηκε και ένα σφύριγμα. Τίποτα δεν είχε δοθεί όμως με τον Λιβάι να πασάρει στον Αραούχο και αυτός να πλασάρει με τη βοήθεια και μιας κόντρας στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-3.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Οφρυδόπουλος πέρασε τον πρώην αμυντικό της Ξάνθης Στράτο Σβάρνα αντί του Λιβάι αλλάζοντας τον σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα. Με τη συμπλήρωση των 90′ όμως ο Περέα έδωσε ελπίδες στον ΠΑΣ όταν με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σάλιακα νίκησε κατά κράτος τον Σβάρνα και μείωσε σε 2-3. Η ΑΕΚ, όπως πάντα, αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, αλλά αυτή τη φορά δεν το πλήρωσε παίρνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο που την κρατάει ζωντανή στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.