Ένας μήνας για την 2η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία! Οι λεπτομέρειες για τις δηλώσεις συμμετοχής από την Θράκη

Από τις 16 ως τις 20 Μαΐου θα διαρκέσει η 2η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία, που φέτος δηλώνει ότι είναι «σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη»!

Τα σχολεία, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της ΕΘΝΟΑ μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2022. Ήδη μάλιστα έχεθ ανακοινωθεί ένα αναλυτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου τα σχολεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε μια σειρά από διαδικτυακές εκδηλώσεις επικοινωνίας με τα Ολυμπιακά Μουσεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και με ολυμπιονίκες – ανάμεσά τους ο χρυσός στο Τόκυο στην κωπηλασια Στέφανος Ντούσκος, ο αργυρός στην υδατοσφαίριση Μάνος Ζερδεβάς, ο κολυμβητης Αλκης Κυνηγάκης, η ξιφομάχος Δώρα Γκουντούρα, η βαδίστρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο αρσιβαριστας Θοδωρης Ιακωβίδης, ο Παναγιώτης Γκιώνης του πινγκ πονγκ και ο παραολυμπιονίκης σπριντρ Νασος Γκαβελας.

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσους εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/-τριες της Ελλάδας στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πνεύμα του Ολυμπισμού. Το περιβάλλον μαζί με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό αποτελούν τους τρείς πυλώνες του Ολυμπισμού. Βασική προτεραιότητα δίνεται στην ενσωμάτωση των αξιών του Ολυμπισμού, στην εδραίωση καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων εναρμονισμένων με τη σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση, συνδέοντας την θεωρία με την πράξη και τις αξίες των Αγώνων.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΟΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ