Τέσσερα ατομικά ρεκόρ κατέρριψε ο Τάσος Κούγκουλος στο Όπεν της Στοκχόλμης – Ικανοποιητική εμφάνιση και από τον Χρήστο Παπαδόπουλο του ΝΟΑ

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης οι αγώνες του Σουηδικού Όπεν Κολύμβησης, στους οποίους έλαβαν μέρος και αθλητές της Εθνικής Ομάδας συμπεριλαμβανομένων των Τάσου Κούγκουλου και Χρήστου Παπαδόπουλου του ΝΟΑ.

Κορυφαίος από ελληνικής πλευράς αναδείχθηκε ο Ανδρέας Βαζαίος που σάρωσε τις συμμετοχές σε τελικούς, μετάλλια αλλά και πανελλήνια ρεκόρ, ενώ πολύ καλές εμφανίσεις έκανε και ο Απόστολος Χρήστου. Πολύ θετικές εντυπώσεις ωστόσο άφησε και η παρουσία των δύο Εβριτών.

Ο Τάσος Κούγκουλος την Κυριακή προκρίθηκε στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο με την 7η καλύτερη επίδοση (26.2) όπου το απόγευμα επιτυγχάνοντας νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα, καθώς με χρόνο 25.61 κατέκτησε την 4η θέση (σε έναν τελικό όπου 2ος ήταν ο Απόστολος Χρήστου).

Την ίδια μέρα ο Κούγκουλος αγωνίστηκε και στα 100 μέτρα πεταλούδα όπου κατέλαβε την 12η θέση στα προκριματικά με χρόνο 54.86, ενώ το απόγευμα στον β’ τελικό πρώτευσε επίσης με νέο ατομικό ρεκόρ 54.15 καταφέρνοντας μάλιστα να νικήσει τους Φέντερικ Μόλερ και Γκερντ Σούμπερτ!

Νέο ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο Τάσος Κούγκουλος και στα 100 μέτρα ύπτιο, την επόμενη μέρα. Τερμάτισε στον πρωινό προκριματικό σε 57.07 (ειχε 57.49) και με τον 11ο χρόνο προκριθηκε στον μικρό τελικό, όπου το απόγευμα επανέλαβε ουσιαστικά την ίδια επίδοση (57.09) και κατέλαβε την 3η θέση.

Από την πλερά του ο Χρήστος Παπαδόπουλος μπορεί να μην ξεκίνησε ιδανικά το περασμένο Σάββατο (ακυρώθηκε στα 50 μέτρα πεταλούδας), ωστόσο προκρίθηκε την Δευτέρα με την 7η επίδοση στον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο επιτυγχάνοντας χρόνο 50.45, επίδοση που βελτίωσε σε 50.42 στον τελικό αλλά έμεινε 8ος. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτος στον τελικό αναδείχθηκε ο Ανδρέας Βαζαίος με 48.98 πιάνοντας το όριο για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Τέλος, στην τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων, την Τρίτη, ο Παπαδόπουλος με 22.93 προκρίθηκε στον β’ τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο, όπου το απόγευμα ολοκλήρωσε την αγωνιστική του παρουσία στην Σουηδία με επίδοση 23.02. Οι Ελληνες πρωταθλητές επστρέφουν πλέον στην Ελλάδα πλούσιοι σε εμπειρίες και βάζουν στόχους τους επόμενους αγωνες τους.