Υπερδρομέας πρώην τενίστας ξεκίνησε από το Ορμένιο Έβρου με στόχο να τρέξει 1.250χλμ ως το ακρωτήριο Ταίναρο στη Μάνη

Ο Γρηγόρης Δράκος, οδοντίατρος στο επάγγελμα είναι παλιός τενίστας με συμμετοχή και σε Ολυμπιακούς Αγωνες Νέων αλλά και δρομέας υπεραποστάσεων. Ξεκίνησε στις 11 Μαρτίου από το Ορμένιο Ορεστιάδας, με στόχο να φτάσει έως το νοτιότερο άκρο της το ακρωτήριο Ταίναρο στη Μάνη, μια απόσταση που είναι 1250 χλμ.

Διασχίζοντας τον δρόμο που πηγαίνει παράλληλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, πέρασε από τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου και έφτασε στο Μεγάλο Δέρειο, όπου την πρώτη ημέρα της προσπάθειας διανυκτέρευσε εκεί. Τον φιλοξένησαν οι κάτοικοι με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά.

Πρόκειται για τον μικρότερο Έλληνα που έχει τρέξει επιτυχώς την απόσταση Αθήνα-Σπάρτη. Επιπλέον έχει κερδίσει έναν αγώνα 24 ωρών στο Λουτράκι το 2021 και έχει τρέξει σε πολλούς υπερμαραθώνιους στην Ελλάδα.

Στις 11 Μαρτίου 2022 ξεκίνησε κάτι που δεν το έχει ξανακάνει. Θα προσπαθήσει να διασχίσει όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Από το βορειότερο άκρο της, το Ορμένιο στον Έβρο στα σύνορα έως το νοτιότερο άκρο της το ακρωτήριο Ταίναρο στη Μάνη. Η απόσταση αυτή είναι 1250 χλμ, σαν να λέμε δηλαδή 30 μαραθώνιοι.

Θα προσπαθήσει να τρέξει όλη την απόσταση σε 17-19 ημέρες και σε όλο αυτό το μακρύ ταξίδι θα έχει δίπλα του για υποστήριξη τον καλό του φίλο και γιατρό, Βασίλη Καραμπάτσο. Δείτε φωτογραφίες αλλά και βίντεο από το evros-news…