Γ’ Εθνική: Τα σενάρια παραμονής για Ορφέα Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη και Άρη Αβάτου! Η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού…

Η Αναγέννηση Πλαγιάς Κιλκίς έγινε την Κυριακή η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται και μαθηματικά από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μετά την εντός έδρας ήττα της από την Αλεξανδρούπολη. Την ίδια στιγμή ο Πανδραμαϊκός με τη νίκη του στην Θέρμη έγινε η δεύτερη ομάδα, μετα τον πρωταθλητή Αγροτικό Αστέρα, που εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του.

Ο Πανδραμαϊκός έχει 33 βαθμούς, οκτώ πάνω από την σωτηρία αλλά είναι αδύνατον να τον φτάσουν και να τον ξεπεράσουν όλες οι ομάδες που βρίσκονται από κάτω του, καθώς σε αρκετούς αγώνες που απομένουν παίζουν μεταξύ τους.

Το σημαντικό αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία της Δόξας Δράμας με τον Νέστο Χρυσούπολης, που βοήθησε την Αλεξανδρούπολη να τους προσπεράσει, να ανέβει πάνω από την ζωνη του υποβιβασμού και να κρατά την τύχη στα χέρια της.

Κομβικής σημασίας για Αλεξανδρούπολη και Νέστο είναι το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής, που κοντράρονται μεταξύ τους στο “Φώτης Κοσμάς”. Ο χαμένος θα βρεθεί σε εξαιρετικά δεινή θέση, σε περίπτωση ισοπαλίας θα βρεθούν σε δεινή θεση και οι δύο. Η Αλεξανδρούπολη έχει πάντως θεωρητικά ευνοϊκό πρόγραμμα, αφού μετά το ματς με τον Νέστο έχει δεύτερο εντός με τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου που μέχρι τότε μπορεί να έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, ενώ την τελευταία αγωνιστική παίζει στο Παραλίμνιο που ενδεχεται τότε να έχει και αυτός σωθεί και μαθηματικά.

Ο Αρης Αβάτου παρά τις σερί ήττες του, που τον έχουν φέρει πλέον μόνο τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, εξακολουθεί να χρειάζεται να… αυτοκτονήσει για να αντιμετωπίσει την δυσάρεστη έκπληξη. Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει στην έδρα του την υποβιβασμένη Αναγέννηση Πλαγιάς και την τελευταία πάλι εντός έδρας τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου, που λογικά ως τότε θα έχει και αυτός υποβιβαστεί και θα είναι αδιάφορος. Αν καταφέρει να πάρει αυτούς τους έξι βαθμούς δεδομένα θα σωθεί ακόμα και αν ηττηθεί στο ενδιάμεσο ματς στην Χρυσούπολη. Αν δεν τα καταφέρει, θα είναι απλά άξιος της μοίρας του.

Αναφορικά τέλος με τον Ορφέα Ξάνθης, τα πράγματα ήταν και εξακολουθούν να είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα, αφού πλέον δεν συγχωρείται ούτε ισοπαλία. Πλέον ο περσινός πρωταθλητής απέχει οκτώ βαθμούς από τη σωτηρία, αλλά δεν του απομένουν τρεις αλλά τέσσερις αγώνες αφού αναβλήθηκε το ματς με το Ορφάνι. Επειδή αντιμετωπίζει ομάδες που επίσης μάχονται για την παραμονή, θεωρητικά έχει ελπίδες εφόσον όμως δεν έχει πλέον καμία απώλεια. Με τέσσερις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια φτάνει τους 30 βαθμούς που και πάλι μπορεί να μην αρκούν, αλλά είναι πολύ πιθανό να δίνουν σωτηρία. Ωστόσο ένα στραβοπάτημα, ακόμα και σε ισοπαλία, θα σημαίνει το οριστικό τέλος.

Παρακάτω, όπως κάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες το ThrakiSportS, οι εναπομείναντες αγώνες για κάθε ομάδα του πρωταθλήματος ώστε να κάνετε και μόνοι σας τους υπολογισμούς σας και να κρίνετε ποιοι θα μεινουν και ποιοι θα πέσουν στα τοπικά:

1. Αγροτικός Αστέρας (42 βαθμοί – ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ): Πανδραμαϊκός (εκτός), Θερμαϊκός Θέρμης (εκτός), Αναγέννηση Πλαγιάς (εντός).

————————————————————————————————-

2. Πανδραμαϊκός (33 βαθμοί – ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΩΘΕΙ): Αγροτικός Αστέρας (εντός), Αναγέννηση Πλαγιάς (εκτός), Νέστος Χρυσούπολης (εντός).

3. Απόλλων Παραλιμνίου (28 βαθμοί): Ορφέας Ξάνθης (εντός), Δόξα Δράμας (εκτός), Αλεξανδρούπολη FC (εντός).

4. Άρης Αβάτου (27 βαθμοί): Αναγέννηση Πλαγιάς (εντός), Νέστος Χρυσούπολης (εκτός), Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (εντός).

5. Θερμαϊκός Θέρμης (26 βαθμοί): Εθνικός Σοχού (εκτός), Αγροτικός Αστέρας (εντός), Ορφέας Ξάνθης (εντός).

6. Εθνικός Σοχού (26 βαθμοί): Θερμαϊκός Θέρμης (εντός), Ορφέας Ξάνθης (εκτός), Δόξα Δράμας (εντός).

8. Αλεξανδρούπολη FC (26 βαθμοί):  Νέστος Χρυσούπολης (εντός), Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (εντός), Απόλλων Παραλιμνίου (εκτός).

————————————————————————————————-

9. Νέστος Χρυσούπολης (25 βαθμοί): Αλεξανδρούπολη FC (εκτός), Άρης Αβάτου (εντός), Πανδραμαϊκός (εκτός).

10. Δόξα Δράμας (25 βαθμοί): Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (εκτός), Απόλλων Παραλιμνίου (εντός), Εθνικός Σοχού (εκτός).

10. Ορφέας Ξάνθης (18 βαθμοί):  Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (εντός), Απόλλων Παραλιμνίου (εκτός), Εθνικός Σοχού (εντός), Θερμαϊκός Θέρμης (εκτός).

11. Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου (18 βαθμοί): Ορφέας Ξάνθης (εκτός), Δόξα Δράμας (εντός), Αλεξανδρούπολη FC (εκτός), Άρης Αβάτου (εκτός).

12. Αναγέννηση Πλαγιάς (14 βαθμοί – ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ): Αλεξανδρούπολη (εντος), Άρης Αβάτου (εκτός), Πανδραμαϊκός (εντός), Αγροτικός Αστέρας (εκτός).