Γ’ Εθνική: Άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία κόντρα στον πρωταθλητή ο καλός Άρης Αβάτου αλλά…

Για ακόμη έναν αγώνα ο Άρης Αβατου αδίκησε τον εαυτό του και εαν και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση ηττήθηκε στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα με 2-1 με μοιραίο τον σκόρερ του Κοσμά Γκέκα, μπλέκοντας απίστευτο προ μηνός σε σενάρια υποβιβασμού.

Σε ένα γεμάτο πρώτο μέρος, ομάδα της Ξάνθης μόλις στο 5′ είχε μεγάλη στιγμή με τον Γκέκα, αλλά η κεφαλιά του μετά από σέντρα του Κωσταρελη εαν και δυνατή ήταν πάνω στον Στρατηλατη που έδιωξε σε κορνερ. Στο 8′ το σουτ του Ζαφειρίδη από κοντά πέρασε άουτ για τον Αστερα. Λίγο αργότερα στο 11′ απο λάθος του Νικολαιδη που γύρισε πίσω στον Στρατηλάτη, ο Γκέκας πήγε να τριπλάρει τον έμπειρο κηπερ που έδιωξε πλάγια με τον επιθετικό του Αβατου να χάνει το κοντρόλ και να χάνει νεα σπουδαία ευκαιρία. Στο 27′ από αχρείαστο φάουλ από πλάγια θέση ο έμπειρος Μπρουνο Χαλκιαδακης με συρτό φάουλ άνοιξε το σκορ, αφού κανένας από τους αμυντικούς δεν έδιωξε την μπάλα που χτύπησε στο έδαφος αναμεσα σε σώματα και αιφνιδίασε τον Νταφοπουλο κανοντας το 1-0. Στο 32′ ο Στρατηλάτης ήταν σε καλή θέση, αφού μπλόκαρε το σουτ του Ραφαήλ Μελισσόπουλου μετά από ωραίο στοπάρισμα από βαθιά μπαλιά του Κουτσουμπα, που δεν ήταν τόσο δυνατό όσο θα ήθελε ο Ξανθιωτης επιθετικός. Στη συνέχεια της φάσης ο Στρατηλατης γλίστρυσε στο βολε του, η μπάλα έφτασε αρκετά εκτός περιοχής στον Παπαδόπουλο που θα μπορούσε να σουτάρει από μακριά, έδωσε στον Κοτόπουλο του οποίου την ωραία σέντρα ο Γκέκας δεν εκμεταλλεύτηκε, αφού έπιασε μια καλή κεφαλιά που μπλόκαρε με διπλη προσπάθεια ο Στρατηλατης. Στο 40′ από ωραία προσπάθεια του Κοτοπουλου που έκλεψε την μπάλα πλάγια από τον Βοσκοπουλο, το σουτ του από μακριά δεν ανησύχησε τον Στρατηλατη αν και θα μπορούσε να πασάρει στον Παπαδοπουλο που ακολουθούσε την φάση. Στο 45’΄καλο σουτ του Μπουλγουριδη εκτός περιοχής πέρασε μολις πάνω από το δ δοκάρι του Νταφοπουλου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αρης έχασε νέα μεγάλη φάση και πάλι με τον Γκέκα, αλλά ο Κοζανιτης φορ απο πλεονεκτική θέση από φάουλ του Ψεμματα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα αουτ εντελώς ανενόχλητος. Στο 52′ οι γηπεδούχοι μετα από κόρνερ και λάθος της άμυνας με καταπληκτικό ψιλοκρεμαστό σουτ ο Αλέξης Μελισσόπουλος έκανε το 2-0. Στο 57′ μετά από νέα ωραία προσπάθεια του Κοτόπουλου από τα δεξιά, η πάσα του στο ύψος του πέναλτι στον Παπαδοπουλο αλλα αυτός παρά το ωραίο φαλτσαριστό σουτ του έστειλε την μπάλα μόλις αουτ. Ωστόσο στο 59′ ο Αρης μείωσε σε 2-1 με ένα απρόσμενο και έξυπνο γκολ όταν ο Τενεκές λίγο μετά την σέντρα έκλεψε την μπάλα και κρέμασε τον εμβρόντητο Στρατηλατη. Στο 77′ ο Αγροτικός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Παναγιωτίδη αλλά ο Μελισσόπουλος σουταρε πάνω απο το οριζόντιο δοκαρι, χάνοντας την ευκαιρία για το 3-1 και να περάσει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Προς το φινάλε ο Αρης ζήτησε ένα πέναλτι σε ανατροπή του Γκεκα από τον Στρατηλατη, αλλά ο μέτριος στην συνάντηση διαιτητής από την Πέλλα Σιδηρόπουλος έδειξε θέατρο και συνέχισε το παιχνίδι.

Πλέον ο Αρης που έμεινε για 7ο ματς μακριά από το τρίποντο με τους 27 βαθμούς αν και έμεινε τρίτος βρίσκεται στο +2 από την ζώνη του υποβιβασμού και πλέον παίζει τελικό κόντρα στην υποβιβασμένη Αναγέννηση Πλαγιάς την επόμενη εβδομάδα. Από την άλλη ο πρωταθλητής Αγροτικός Αστέρας έφτασε τους 42 βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα στο αντιμετωπίζει στην Δραμα τον δεύτερο Πανδραμαϊκό.

Διαιτητές ήταν οι Σιδηρόπουλος, Κεσίσογλου και Σηπάκης από την ΕΠΣ Πέλλας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Γαλτσίδης): Στρατηλάτης, Μαυρομιχάλης, Καραγιάννης, Νικολαίδης, Σαρβανίδης, Βοσκόπουλος, Χαλκιαδάκης (86′ Ψάλτης), Ζαφειρίδης, Μπουλγκουρίδης (77′ Κατσιάκης), Αλ. Μελισσόπουλος, Παπακωνσταντίνου (90′ Πορτοκαλάς)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Νταφόπουλος, Παναγιωτίδης, Ψεμματάς, Τενεκές, Κουτσούμπας, Φούντας, Κωσταρέλης, Γκέκας, Παπαδόπουλος (62′ Καρατλίδης), Ραφ. Μελισσόπουλος (75′ Τσάπαρης), Κοτόπουλος (75′ Αραμπατζής)