Γ’ Εθνική: Αναβολή στην Ξάνθη, «τελικοί» σε Κιλκίς και Εύοσμο για τους Θρακιώτες (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με σημαντικούς αγώνες όσο αφορά την παραμονή συνεχίζεται ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής με την 19η αγωνιστικήόπου πιθανότατα με μια βδομάδα καθυστέρηση και μετά την ήττα του στην Αλεξανδρούπολη θα στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής ο Αγροτικός Αστέρας μετά τον αγώνα του με τον Άρη Αβάτου.

Συγκεκριμένα ο Αγροτικός Αστερας (39 βαθμοί) των Μελισσόπουλου, Ψάλτη και Καθάριου με την διαφορά του στο +9 από τον Πανδραμαικό, 4 αγώνες πριν το φιναλε και μετά και την ηττα του στην Αλεξανδρούπολη έχει το μυαλό του περισσότερο στα μπαράζ ανόδου στην Β’ Εθνική (Super League2) με τον Άρη Αβάτου (27 βαθμοί) να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ίσως την χαλαρότητα των γηπεδούχων.

Ο Αγροτικός πάντως με καλύτερο αποτέλεσμα από τον Πανδραμαικό κατακτά το πρωτάθλημα από σήμερα. Οι Ξανθιώτες πάντως μετά το κακό ξεκίνημα το 2022 όπου εχουν μια νίκη και έξι ματς χωρίς νίκη έμπλεξαν σε περιπέτειες και γκρεμισαν το καταπληκτικό τους ξεκίνημα. Στον πρωτο γύρο οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1.

Η Αλεξανδρούπολη (23 βαθμοί) μετά την σπουδαία νίκη επί του Αγροτικού Αστέρα βάζοντας τέλος και στο αήττητό του, δίνουν έναν ακόμα τελικό στο Κιλκίς κόντρα στην υποβιβασμένη Αναγέννηση Πλαγιάς (14 βαθμοί), ώστε να ανέβουν μετά από καιρό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά και να πάρουν ρεβανς από την ήττα τους στον Έβρο πριν τα Χριστούγεννα που του έβαλε σε μπελάδες.

Τέλος στην Ξάνθη ο μαχητικός Ορφέας Ξάνθης (18 βαθμοί) με ελάχιστες πλέον πιθανότητες θα ήθελε να κάνει το 4/4 ώστε να μείνει ζωντανός, φιλοξενώντας τον ισόβαθμό του Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου. Πλέον ο αγωνας αναβλήθηκε λόγω των κορυσμάτων στον Ορφέα και θα οριστεί σε μελλοντική ημερομηνία, με τις δυο ομάδες να γνωρίζουν τα άλλα αποτελέσματα και αν θα έχουν ελπίδες παραμονής.

Tα υπόλοιπα 3 παιχνίδια, Εθνικός Σοχού – Απόλλων Παραλιμνίου, Θερμαϊκός Θέρμης – Πανδραμαϊκός και Δόξα Δράμας – Νέστος Χρυσούπολης είναι αμφίρροπα, με τις ομάδες να καίγονται για την σωτηρία τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Εθνικός Σοχού – Απόλλων Παραλιμνίου
Ορφέας Ξάνθης – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου ΑΝΑΒΟΛΗ
Αγροτικός Αστέρας- Άρης Αβάτου
Αναγέννηση Πλαγιάς- Αλεξανδρούπολη FC
Θερμαϊκός Θέρμης – Πανδραμαϊκός
Δόξα Δράμας – Νέστος Χρυσούπολης