Τα έχωσε στην Ξάνθη ο Ρότσα: «Γιατί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να πουν ότι κάνουν κάτι λάθος και αυτοί;»

Στο metropolis 95.5 μίλησε ο τεχνικός του Θεσπρωτού με θητεία προ εικοσαετίας και στην Ξάνθη, Χουάν Ραμόν Ρότσα, για την πρόσφατη αναμέτρηση της ομάδας της Ηγουμενίτσας με τον ΑΟΞ και τα παράπονα της ομάδας της Θράκης.

Εξέφρασε μάλιστα τα παράπονά του για τους ανθρώπους της Ξάνθης και τις διαμαρτυρίες τους για το καταφανέστατο πέναλτι του Γκάβριτς που δεν δόθηκε, καθώς σε ρητορική ερώτηση είπε: Γιατί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να πουν ότι κάνουν κάτι λάθος και αυτοί;»άνουν την ευθύνη να πουν ότι κάνουν κάτι λάθος και αυτοί».

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Τώρα είμαστε σε μία εποχή στην Ελλάδα με δύο συμπεριφορές, όταν κερδίζεις δεν φταίει κανείς, είναι όλα τέλεια. Όταν χάνεις φταίει η διαιτησία, δεν είμαστε ειλικρινείς. Οι παράγοντες δεν κάνουν λάθη; Οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν; Οι προπονητές δεν κάνουν λάθη; Οι διαιτητές είναι δύσκολο να παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις με τόσο πίεση. Ακυρώνονται προσωπικότητες. Γιατί στην Ευρώπη οι Έλληνες διαιτητές, τα πηγαίνουν καλά; Μέχρι και στο τοπικό μαλώνουν για τη διαιτησία.

Όταν μας ευνοεί η διαιτησία δεν λέμε τίποτα, όταν χάνουμε τότε τα λέμε όλα. Πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες όλοι μας, όπως συνέβη και την προηγούμενη αγωνιστική με την Ξάνθη. Εγώ δεν μιλάω για τη διαιτησία γιατί θα πρέπει να μιλήσω και στις δύο πλευρές. Αυτό που με στεναχώρησε με την Ξάνθη, είναι ότι κάνουν πρωταθλητισμό και εμείς που παίζουμε με παιδιά της περιοχής είμαστε ανταγωνιστικοί. Γιατί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να πουν ότι κάνουν κάτι λάθος και αυτοί;»