Νέες βολές της ΠΑΕ Ξάνθη για την διαιτησία στην Ηγουμενίτσα: «Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Βάτσιος, άδικη η ισοπαλία»

Αίσθηση προκάλεσε σε αρκετό κόσμο η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ξανθη από το ημίχρονο για την διαιτησία του Βάτσιου στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό και κυρίως το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνέχεια, πέραν των αναφορών του Κώστα Τσαλίκη στην κάμερα της ΕΡΤ.

Τελικά υπήρξε συνέχεια, αν και κάπως πιο… καμουφλαρισμένη, από την επίσημη σελίδα της ΠΑΕ. Σε αυτήν, στο άρθρο που φιλοξενεί το ρεπορτάζ του αγώνα, γίνεται λόγος για άδικο αποτέλεσμα και αγωνα που είχε αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή.

«Σε άδικη ισοπαλία 0-0 υποχρεώθηκε ο ΑΟΞ στην εκτός έδρας αναμέτρησή του με τον Θεσπρωτό», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ και προστίθεται: «Η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι ήρθε στο 26′, όταν ο Gavric ανατράπηκε από τον Ζιώγα μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής Βάτσιος αρνήθηκε να καταλογίσει το καταφανέστατο πέναλτι και επιπλέον έδωσε κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ομάδας μας για «θέατρο»!».

Στη συνέχεια αναφέρεται: «Αυτό το τεράστιο διαιτητικό λάθος καθόρισε και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο ρυθμός έπεσε σταδιακά και οι μεγάλες ευκαιρίες έλειψαν. Ο Ginsari είχε την καλύτερη στιγμή στο 40′, αμέσως μετά την είσοδό του στον αγώνα στη θέση του τραυματία Θυμιάνη, αλλά το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούστηκε από τον Κίναλη. Ο Μολδαβός επιθετικός προσπάθησε να απειλήσει και στο 77′, όμως ανακόπηκε με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ…».

Το ρεπορτάζ καταλήγει: «Διαιτητής -και αρνητικός πρωταγωνιστής- του αγώνα ήταν ο Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής) με βοηθούς τους Δημήτριο Νατσιόπουλο και Νικόλαο Τσιλίκα, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Κωνσταντίνος Ανδριανός (ΕΠΣ Αχαΐας)»