Α2 Γυναικών: Αφεντικό της πόλης η Νίκη Αλεξανδρούπολης και πρόκριση στα πλέι οφ – Στα πλέι άουτ ο Φοίνικας

Τεράστια νίκη πρόκριση πέτυχε η Νίκη Αλεξανδρούπολης, η οποία μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα την πρόκριση αλλά στο τέλος πέτυχε το στόχο.

Οι τυπικά γηπεδούχες έδειξαν από νωρίς τη διάθεση τους, καθώς προηγήθηκαν με 7-2, και 12-7, έχοντας βρει εξαιρετικό ρυθμό. Το σκορ στη συνέχεια έγινε με 19-12, ενώ το 1-0 έγινε με 25-18.

Απίστευτο ντέρμπι έγινε στο δεύτερο σετ με τις δύο ομάδες να κάνουν τρομερό παιχνίδι και τον Φοίνικα να σημειώνει μεγάλη ανατροπή στην προσπάθεια του να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του σετ. Ο Φοίνικας προηγήθηκε με 2-7, αλλά είδε τη Νίκη να αντιδράει και να κάνει ανατροπή, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 15-11, ενώ έγινε και το 20-15. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Φοίνικας έκανε καλό σερβίς, περιόρισε τα λάθη, έσφιξε στην άμυνα και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 24-24. Από το 24-24 κάθε πόντος ήταν δραματικός με τον Φοίνικα να είναι πιο συγκεντρωμένος, κάνοντας έτσι το 1-1 με 27-29, δίνοντας ανάσα ζωής για να πάρει τη νίκη.

Παρά την ισοφάριση και με τον τρόπο που ήρθε, η Νίκη μπήκε στο 3ο σετ ανεπηρέαστη και προηγήθηκε με 5-2 και 13-8. Ο Φοίνικας αντέδρασε και μείωσε στον πόντο, στο 17-16, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ. Η Νίκη παρότι είδε τις φιλοξενούμενες να μειώνουν αντέδρασε εξαιρετικά και με ένα τρομερό σερί έκανε το 24-17 και το 2-1 με 25-18, παίρνοντας έτσι τα δυο σετ που χρειαζόταν για τη νίκη πρόκριση στα πλει οφ της Α2 Γυναικών.

Το τρίτο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους δυο προπονητές να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές, και τη Νίκη απλά να μετουσιώνει το προβάδισμα και τη ψυχολογία της στην κατάκτηση και του τέταρτου σετ με 25-20, παίρνοντας έτσι και σχετικά εύκολα τη Νίκη.

Πλέον, τη Δευτέρα η Νίκη θα μάθει το πρόγραμμα των πλέι οφ, όπως και ο Φοίνικας το πρόγραμμα των πλέι άουτ, όπου θα μπει με σαφές προβάδισμα παραμονής.

Τα σετ: 3-1 (25-18, 27-29, 25-18, 25-20)

NΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Μπαρή, Χατζηχαραλάμπους, Καράμπαλη, Σαράντη, Χατζηνικολάου, Παπάζογλου, Καρμπάση (λ) / Προφάντη, Καραμιχάλη, Πασπαλά (λ), Λαμπρίδου, Αφεντουλίδη
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ(Δημήτρης Τσουλκανάκης): Νικολαϊδου, Αλεξάκη, Σωτηρίου, Ξανθή, Διαμάντη, Παπαστεφάνου, Κιοσέ (λ) / Τσολακίδου, Βούλγαρη, Μήτσικα, Καραμπατζάκη, Κοντογιάννογλου(λ), Παπαβασιλείου,