Αυξάνεται από τα 736 στα 3.680 άτομα η δυνατότητα φιλοξενίας φιλάθλων στα επόμενα ματς του ΑΟΞ στα Πηγάδια

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε και η κυβέρνηση αποφάσισε από το προσεχές Σάββατο να αυξηθεί από το 10% στο 50% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου η δυνατότητα πρόσβασης του φίλαθλου κόσμου σε αυτά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ομάδες θα μπορούν πλέον να κόβουν εισιτήρια για τους αγωνες τους, αφού δεν υπάρχει το μέτρο του 10% στα γήπεδα με ανώτατο αριθμό τα 1.000 άτομα, όπως ίσχυε τους προηγούμενους μήνες λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Για το Xanthi FC Arena, που όλο αυτό το διάστημα φιλοξενούσε μόνο τους κατόχους διαρκείας, η νέα αυτή εξέλιξη σημαίνει ότι η χωρητικότητα αυξάνεται από τα 736 άτομα που επιτρεπόταν να μπουν ως σήμερα σε κάθε αγώνα στα 3.680 (τα μισά από τα 7.361 που επισήμως χωράει το στάδιο των Πηγαδίων).

Βέβαια, μακάρι να πήγαινε τόσο κόσμος στο γήπεδο, ωστόσο πρακτικά το ευχάριστο νέο είναι ότι εφεξής θα μπορούν να πηγαίνουν στους εντός έδρας αγώνες του ΑΟΞ και όσοι δεν είχαν σπεύσει να αγοράσουν κάρτα διαρκείας, αφού θα επιστρέψουν τα μεμονωμένα εισιτήρια. Η αρχή θα γίνει από το ματς της μεθεπόμενης Κυριακής, στο τοπικό ντέρμπι με την Καβάλα.

Πιο πριν βέβαια, θα υποστεί η Ξάνθη το ζήτημα της «καυτής» έδρας στην Ηγουμενίτσα, αφού τη δυνατότητα να γεμίσουν κατά το ήμισι τα γήπεδά τους έχουν και οι αντίπαλες ομάδες, άρα αυτό που γίνεται πλεονέκτημα στα εντός έδρας παιχνίδια γίνεται αυτόματα μειονέκτημα στα εκτός έδρας.