ΕΠΣ Θράκης: Εκλογική «μάχη» Μάνου Γαβριηλίδη – Μιχάλη Κακουλίδη για την προεδρία της Ενωσης

Η μεγάλη στιγμή για τις εκλογές στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης έφτασε. Το απόγευμα της Τετάρτης τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού Ροδόπης εκλέγουν την διοικηση για την προσεχή τετραετία.

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο, ωστόσο σε αντίθεση με τις πρόσφατες προηγούμενες φορές υπάρχουν επισήμως δύο διεκδικητές της προεδρίας. Ο επί σχεδόν 20ετία πρόεδρος Μάνος Γαβριηλίδης, που τυγχάνει και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αυτήν την περίοδο, διεκδικεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης των σωματείων στο πρόσωπό του. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι αυτή πιθανά θα είναι η τελευταία του τετραετία ως πρόεδρος και στην διάρκεια αυτής θα ετοιμάσει και την διάδοχη κατάσταση.

Αντίπαλός του είναι ο Μιχάλης Κακουλίδης, που μετά από χρόνια έντονης κριτικής στην διοίκηση Γαβριηλίδη, αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος απέναντί του. Ακόμα και μια ημέρα πριν τις εκλογές καταγγέλει την απερχόμενη διοίκηση για αδιαφάνεια, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να έχουν δημοσιοποιηθεί οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για την θέση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου. Βάσει του καταστατικού πρώτα θα εκλεγεί το ΔΣ και μετά από τα εκλεγμένα μέλη του θα γίνει η κατανομή των αξιωμάτων.

Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που διεξάγονται με το νέο σύστημα που καθόρισε με τον πρόσφατο νόμο το υφυπουργείο Αθλητισμού, βάσει του οποιου δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον οι ομάδες που έχουν πιστοποιηθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Οπως είναι γνωστό και έχει αναφερθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ του ThrakiSportS, σύμφωνα με το Μητρώο συνολικά 21 ομάδες έχουν δικαίωμα ψήφου ενώ έξι ομάδες που μετέχουν αυτήν την στιγμή στα πρωταθλήματα, δεν έχουν.

Το γεγονός των δύο υποψηφίων προέδρων και κυρίως ο περιορισμένος αριθμός των ψηφισάντων καθιστά τις εκλογές πιο αμφίρροπες, τουλάχιστον σε σχέση με το παρελθόν, αφού γίνεται αντιληπτό ότι ουσιαστικά ένας υποψήφιος χρειάεται να διαθέτει μάξιμουμ 1 ψήφους για να πετύχει την εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ κάθε πιθανή αλλαγή στρατοπέδου στην ψηφοφορία θα είναι διπλή (μία ψήφος μέιον για το στρατόπεδο που εγκαταλείπεται και μια ψήφος συν για αυτό στο οποίο προστίθεται).

Οι εκλογές θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΣ Θράκης, στο πλαίσιο της οποίας νρίτερα θα γίνει ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απελθούσας διοίκησης. Ήδη από αυτήν την διαδικασία αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι και να ανάψουν τα αίματα, ενδεχομένως όμως και αυτές οι ψηφοφορίες να δώσουν και την τάση, ως.., exit poll, για την μυστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης…