Μια 11άδα tips για την αναμέτρηση του ΑΟ Ξάνθη με τον Απόλλων Πόντου (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Ο ΑΟ Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Πόντου στο γήπεδο του Μακεδονικού, για την 16η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα από χρήσιμα στοιχεία για να παρακολουθήσετε διαβασμένοι την αναμέτρηση.

1. Η Ξάνθη κατεβαίνει με τους υπηρεσιακούς μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, με τον Νίκο Κεχαγιά να υποβάλει την παραίτησή του και να συνεχίζει ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζόραν Βούλιτς που έχει συμφωνήσει με τον ΑΟΞ θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από την κερκίδα.

2. Ο Απόλλων Πόντου έχει στον πάγκο του τον σταθερά τον Καλαϊτζίδη, που έχει περάσει από τον Πανθρακικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που αντιμετώπισε ομάδα της Ξάνθης είχε προκαλέσει επεισόδια, κόντρα στον Ορφέα του Χατζημεστή.

3. Η Ξάνθη βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογία έχοντας 23 βαθμούς και καίγεται για το τρίποντο, με τη Βέροια να είναι στην 1η θέση και τους 30, έχοντας όμως και δύο παιχνίδια παραπάνω. Στην 3η θέση είναι η Λάρισα με 27, αλλά έχει τρία περισσότερα παιχνίδια.

4. Χαμηλά στην βαθμολογική θέση είναι και οι Θεσσαλονικείς που θα τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού προέρχονται από τη βαριά ήττα με 5-0 από τη Βέροια και είναι στην 13η θέση με 12 βαθμούς, σε ισοβαθμία με τον Πανσερραϊκό.

5. Η Ξάνθη έχει στην αποστολή της για πρώτη φορά τον νεοαποκτηθέντα Νέναντ Γκάβριτς, καθώς και τους Ουνγιαλίδη, Ιμπραΐμι και Κρητικό που επέστρεψαν από τους μιρκοτραυματισμούς τους. Αντίθετα λείπει ο αρχηγός Τάσος Παπάζογλου.

6. Από την άλλη ο Απόλλων Πόντου δεν ανακοίνωσε την αποστολή, θέλοντας ενδεχομένως να κρατήσει κρυφά τα χαρτιά του ενόψει της αναμέτρησης με τον ΑΟΞ.

7. Οι γηπεδούχοι ενισχύθηκαν μεσοβδόμαδα, καθώς απέκτησαν τους Ρούνεϊ και Ιντζίδη, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στην αποστολή κόντρα στην Ξάνθη.

8. Μοιρασμένη είναι η προϊστορία των δύο συλλόγων σε Super League, με κορυφαία νίκη για τον ΑΟΞ το εντυπωσιακό 6-1 με το χατ τρικ του Τόμας Ρατζίνσκι. Στο Κύπελλο Ελλάδος η Ξάνθη έχει μια πρόκριση εις βάρος του τότε Απόλλωνα Καλαμαριάς.

9. Ο Γιουματζίδης από την ΕΠΣ Πέλλας ορίστηκε για το παιχνίδι, ενώ βοηθοί του είναι οι Δέλλιος από την ίδια ΕΠΣ και Σάββας από την ΕΠΣ Σερρών, ενώ 4ος είναι ο Πουλικίδης από την ΕΠΣ Δράμας.

10. Η αναμέτρηση έχει τηλεοπτική μετάδοση διαδικτυακά από το ERTSPORTS, από την πλατφόρμα της ERTFLIX. Όπως σε κάθε αγώνα θα υπάρχει LIVE ενημέρωση λεπτό προς λεπτό και στο ThrakiSPortS, από τις 14:00 για τις πρώτες πληροφορίες.

11. Στα άλλα παιχνίδια που αφορούν κυρίως τον ΑΟΞ, η Βέροια υποδέχεται τον Θεσπρωτό και η Αναγέννηση Καρδίτσας υποδέχεται τον Πιερικό. Για όλες τις αναμετρήσεις θα υπάρχει ενημέρωση από το LIVE του ThrakiSportS.