Β’ Εθνική: Στην κορυφαία πεντάδα της 13ης αγωνιστικής ο Κομοτηναίος Γιώργος Μανάκας

Με την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στη ΧΑΝΘ βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της 13ης αγωνιστικής όλων των ομίλων ο Κομοτηναίος σέντερ του Λεύκιππου Ξάνθης, Γιώργος Μανάκας.

Αναλυτικά, η καλύτερη πεντάδα του basketa.gr:

1.Σάββας Χρυσόπουλος (1,98 – 33 ετών) [Ερμής Λαγκαδά]

Ο Ερμής Λαγκαδά έφτασε τις 9 νίκες στον πρωτάθλημα, και παρέμεινε στα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Γιώργου Κυρούδη δυσκολεύτηκε τα μέγιστα να κερδίσει τον νεανικό ΓΑΣ στη Κομοτηνή, με τον έμπειρο σκόρερ Σάββα Χρυσόπουλο να καθαρίζει την «μπουγάδα», έχοντας συνολικά 23 πόντους με 4 τρίποντα, και οδηγώντας την ομάδα του σε πορεία πρωταθλητισμού.

2.Γιώργος Μπρόζος (2,00 – 36 ετών) [ΚΣ Γέφυρας]

Στην «ψηλή» πεντάδα της 13ης αγωνιστικής, τοποθετούμε συμβολικά στην θέση «2» τον Γιώργο Μπρόζο. Ο πολύπειρος φόργουορντ αποτελεί ηγετική μορφή για τον ΚΣ Γέφυρας, και στη νίκη επί της ΜΕΝΤ, σκόραρε 19 πόντους με 2 τρίποντα, στην 9η νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

3.Γιώργος Ασημάκης [1,97 – 39 ετών] [Πανσερραϊκός]

Στις Εθνικές κατηγορίες επέστρεψε την τρέχουσα σεζόν ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, Γιώργος Ασημάκης, ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, έχοντας πολύ μεγάλη καριέρα στον Πιερικό Αρχέλαο, και αποτελώντας έναν από τους σπουδαιότερους σκόρερ των Εθνικών κατηγορίων. Ο Σερραίος αθλητής μετά την παρουσία του σε τοπικό επίπεδο με Ορφέα Ν.Σκοπού, ΑΟΣ και ΓΣ Σέρρες 2017, επέστρεψε στο υψηλό επίπεδο, και στην καθοριστική νίκη των «λιονταριών» επί των Μαχητών Πευκών σκόραρε 18 πόντους με 1 τρίποντο.

4.Θανάσης Χολέβας (2,01 – 36 ετών) [ΠΣ Ευκαρπίας]

Ο Θανάσης Χολέβας αποτελεί τον ηγέτη της Ευκαρπίας, όντας ο αρχηγός της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Έτσι, και στην πολύ δύσκολη νίκη με την Αρετσού Καλαμαριάς (85-84) ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν καθοριστικός για 7η νίκη της ομάδας του, σκοράροντας συνολικά 23 πόντους με 2 τρίποντα, έχοντας παράλληλα και εντυπωσιακές φάσεις.

5.Γιώργος Μανάκας (2.06 – 25 ετών) [Λεύκιππος Ξάνθης]

Ο Λεύκιππος δείχνει να αλλάζει πρόσωπο με την παρουσία του Στέφανου Πέρκου στον πάγκο του, και αυτό απέδειξε απέναντι στην άνετη και ευρεία νίκη απέναντι στην εξαιρετική ομάδα της ΧΑΝΘ, με το +28 και τους 48 πόντους παθητικό να μιλούν από μόνοι τους. Εξαιρετική παρουσία είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 25χρονος σέντερ, Γιώργος Μανάκας, ο οποίος ήταν ασταμάτητος στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι, έχοντας συνολικά 19 πόντους.

Προπονητής

Γιώργος Μασλαρινός (Πανσερραϊκός)

Ο Πανσερραϊκός έψαχνε μια νίκη για να πιαστεί, έχοντας κακή πορεία και βλέποντας την γραμμή του υποβιβασμού να βρίσκεται πολύ κοντά. Αυτή ήρθε απέναντι στην εξαιρετική ομάδα των Μαχητών Πευκών. και με ένα επιθετικό ξέσπασμα το τέταρτο δεκάλεπτο, όπου τα «λιοντάρια» πέτυχαν ένα επιμέρος σκορ 21-7 και έφτασαν στο τελικό 70-57, και στην 4η νίκη τους στο πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Μασλαρινός μαζί με τον Γιάννη Κακιούζη ήταν αυτοί που καθοδήγσαν τον Πανσερραϊκό σε μια κομβική επιτυχία για το μέλλον τους στην κατηγορία.