Γ’ Εθνική: Νέα ήττα και από την Δόξα Δράμας στο γήπεδο του ΑΟΞ και ξαναέχυσε την καρδάρα με το γάλα ο Ορφέας

Την πέμπτη του ήττα σε έξι αγώνες γνώρισε στο γηπεδο του ΑΟΞ ο Ορφέας Ξάνθης με 0-3 από την Δόξα Δράμας ξεκινώντας με το αριστερό τον δεύτερο γύρο, κόντρα σε μια ομάδα που είχε να αγωνιστεί 34 ημέρες χωρίς ωστόσ να φανέι αυτό στο γήπεδο.

Οι Δραμινοί άνοιξαν με το καλημέρα το σκορ όταν στο 3′ όταν σε σέντρα του Κόντου από αριστερά, ο Κατσαμάγκας με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 5′ ο Τζανουλίνος δίνει στον Μπαρέτα που περνάει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά είναι πλάγια και δεν μπορεί να σκοράρει. Στο 45′ σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για οφ σαιτ στον Εβρίτη διαιτητή Στρατούδη, όταν ο Τζανουλινός βγάζει μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας στον Μπαρέτα που φεύγει από αμφισβητούμενη θέση και με πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-2 για τη Δόξα.

Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα μονόλογο για τον Ορφέα αλλά ο 25χρονος πορτιέρε Κολιοφούκας κράτησε το μηδέν για τους Δραμινούς. Στο 50′ έγινε η φάση του αγώνα σε τριπλή απόκρουση στην κεφαλιά του Κουκουρίγκου, το σουτ του Κατρανίτσα και το νέο σουτ του Κουκουρίγκου. Στο 55′ έδιωξε νέο σουτ του Κουκουρίγκου όπως και στο 59′ αυτό του Μελισσόπουλου.  Στο 65′ οι Δραμινοί θα αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο για καθυστέρηση στον Παπαϊωάννου που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον Στρατούδη που ξεσήκωσε τους Δραμινούς. Στο 67′ ο Μπαρέτας σε τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιουργούση που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 88′ σε φάουλ έξω από την περιοχή για τον Ορφέα η σέντρα του Κατρανίτσα βρήκε το κεφαλι του Κουκουρίγκου με τον Κολιοφούκα να είναι ανίκητος. Έτσι αφού οι ξανθιώτες δεν μπορέσαν να μειώσουν, στο 90′ οι δυο αλλαγές του Φιλίππου, ο Μουδούρογλου στην επανεμφάνιση του με την Δόξα Δραμας κάνει το ένα δυο με τον Ιορδανίδη παίρνει πάλι την μπάλα και σκοράρει κάνοντας το 0-3!

Πλέον την επόμενη εβδομάδα στο μίνι Θρακιώτικο ντέρμπι παραμονής, ο Ορφέας (9 βαθμοί) θα ταξιδέψει στην Αλεξανδρούπολη, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει να παίρνει βαθμούς εκτός έδρας, κόντρα στην Αλεξανδρούπολη (13 βαθμούς) που έχει μόλις 2 βαθμούς στα τελευταία έξι ματς της και δυσκολεύεταιμκαι αυτή όπως και ο Ορφέας στην έδρα της να κερδίσει. Από την άλλη η Δόξα Δράμας που θα ενισχυθεί και άλλο μεταγραφικά μετά τον Μουδούρογλου, έφτασε τους 13 βαθμούς έχοντας και 2 ματς λιγότερα και πάει με καλή ψυχολογία την επόμενη εβδομάδα στην Θέρμη.

Διαιτητες οι Εβρίτες Στρατούδης, Κολιπέτρος και Νούσιας που έφυγαν με κάποια παράπονα από τους γηπεδούχους ιδίως για την φάση του δεύτερου τέρματος, ενώ και οι Δραμινοί για την αποβολή.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής):  Γιουργούσης, Κριεζής, Κατρανίτσας, Καλαϊτζόπουλος (73′ Σουκρήογλου), Παπαστεφάνου, Μαυρόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης (46′ Γεωργιάδης), Ιωαννίδης, Μελισσόπουλος, Κουκουρίγκος, Πασχαλάκης.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Φιλίππου): Κολιοφούκας, Θεοδοσιάδης, Τάσιος, Γιαννούσης, Παπαϊωάννου, Τζανουλίνος, Οικονομίδης (85′ Μουδούρογλου), Κατσαμάγκας (73′ Χατζηκυριάκου), Κόντος (85′ Ιορδανίδης), Μπαρέτας (73′ Στάικος), Κυριακίδης Σ (93′ Χατζηκούρτης).