Handball Premier: Με 5 γκολ Αραμπατζή πήρε τον ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πάτησε κορυφή η ΑΕΚ

Με μια μεγάλη νίκη ξεκίνησε η ΑΕΚ τη Β’ Φάση της Handball Premier, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 29-27 στο «Γεώργιος Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ.

Κορυφαίος για την Ένωση ήταν ο Εβρίτη Βαγγέλης Αραμπατζής με 5 τέρματα και εξαιρετική εμφάνιση, μετά την επιστροφή του στην Ένωση από τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του.

Από την αρχή, καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Το σκορ άνοιξε ο «δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος απέκτησε διαφορά δύο τερμάτων (2-4). Ωστόσο, η «Ένωση» ισοφάρισε με το πρώτο γκολ του νέου μεταγραφικού της αποκτήματος, Στεφάνοβιτς και τον Ουγκάλντε. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 6-6, με την ΑΕΚ να παίρνει τότε εκ νέου διαφορά δύο γκολ (6-8), αλλά οι Αραμπατζής και Ουγκάλντε ισοφάρισαν.

Οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ (10-9), με τον Πλάθα ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Αραμπατζής διαμόρφωσε το 12-11. Τριάντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Πλάθα Χιμένεθ δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για ένα φάουλ πάνω στον Τσαμουρίδη, ενώ ο Καλόμοιρος με buzzer beater διαμόρφωσε το 13-11.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα γρήγορο σερί του ΠΑΟΚ με τρία γκολ (14-15). Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης με τους Τζορτζίνη και Μέντουριτς προηγήθηκε (15-17), αλλά ο Λέμος μείωσε και πάλι στο γκολ. Με τον Αραμπατζή, η ΑΕΚ «έπιασε» τον αντίπαλο της στο σκορ (18-18) ενώ με τέσσερα σερί τέρματα του κορυφαίου της αναμέτρησης, Μόγια, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν… κεφάλι στο σκορ (22-20).

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 22-22 με τον Αποστόλου και τον Σεϊρεκίδη, με τον Μπριάτκα να δίνει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του (23-22). Ο Μόγια, ο Λέμος και ο Παπαδιονυσίου έδωσαν «αέρα» 4 τερμάτων στην ΑΕΚ (26-22), που είχε σφίξει παράλληλα την άμυνά της. Ο Αραμπατζής συνδυάστηκε εκπληκτικά με τον Μόγια και 5 λεπτά πριν το τέλος, ο Ισπανός διαμόρφωσε το 27-23.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος (28-27), αλλά ο Αραμπατζής στο τελευταίο δευτερόλεπτο, διαμόρφωσε το τελικό 29-27.