Κύπελλο Ελλάδος: Βασικός και αναντικατάστατος ο Ξενιτίδης! Προβάδισμα πρόκρισης με ανατροπή για τον Παναιτωλικό

Τη νίκη με 2-1 πανηγύρισε ο Παναιτωλικός κόντρα στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του πρώτου επαναληπτικού των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος.

Βασικός και αναντικατάστατος για τον Πέντρο Μαρτίνς ο Ξανθιώτης μέσος Γιώργος Ξενιτίδης, που επιλέχθηκε από τον Ολυμπιακό Β’ που έπαιζε την ίδια ώρα μέσα στον Πιερικό, για να πάρει χρόνο συμμετοχής για το ροτέισιον λόγω των συνεχόμενων αγώνων.

Ο Ξανθιώτης μάλιστα έσωσε την ομάδα του από βέβαια παραβίαση μόλις στο 2′ λεπτό, όταν ο Ντουάρτε νρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον και πλάσαρε σωστά, με τον Ξενιτίδη να σώζει με αυτοθυσία το 1-0.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 13′, όταν ο Βαλμπουενά σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και το Ελ Αραμπί με προβολή άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Η απάντηση της ομάδας του Αγρινίου ήταν σχεδόν άμεση, με τον τον Ντουάρτε να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον και στην επαναφορά τον Μεντόνα να πλασάρει σωστά για το 1-1.

Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 60′ ο Καρέλης με με εξαιρετικό αριστερό πλασέ, βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρολεύκων».

Ο επαναληπτικός είαναι την ερχόμενη Τετάρτη στο «Καραϊσκάκης» και το εκτός έδρας γκολ σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, μετράει.