ΕΠΣ Ξάνθης: Ισόπαλο με τέσσερα τέρματα το πρώτο ντέρμπι για το 2022 ανάμεσα σε Πετεινό και Γενισέα

Χορταστικό, με σασπενς, ένταση και ισόπαλο 2-2 έληξε το πρώτο ντέρμπι για το 2022 στην ΕΠΣ Ξάνθης ανάμεσα στον πρωταθλητή χειμώνα Άρη Πετεινού και την φιλόδοξη και ενισχυμενη Ελπίδα Γενισέας.

Η Ελπίδα προηγήθηκε νωρίς στο σκορ (12′) με τον Κώστα Ξαντινίδη, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 1-1 στο 25′ με τον Τουρατζίδη. Στο 40′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-1 αλλά το απέυθείας φάουλ του Δασκαλακη βρήκε το δοκάρι του Ζαρκαδόπουλου. Η νέα μεταγραφή της Γενισέας στο ντεμπούτο του Γιώργος Κριεζής έφτασε κοντά στο 1-2 αλλά δεν κατλαφερε να νικήσει τον ζαρκαδόπουλο στο 43′ και 44′, αλλά στα χασομέρια του ημιχρόνου ο Πάρης Κοτόπουλος, έδειξε την κλαση του κάνοντας το 2-1 με ωράιο σουτ.

Η ομάδα του Ασίμ Χατζητερζόγλου μπήκε δυνατά για την ισοφάριση και το κατάφερε σχετικά γρήγορα στο 52′ με σουτ του Μπουνταγκίδη. Σημαντικη φάση είχαν οι γηπεδούχοι στο 85′ όμως το σουτ του Κοτόπουλου πέρασε άουτ με το 2-2 να βολέυει περίσσότερο τους γηπεδούχους, αλλά να αφήνει στο παιχνίδι του τίτλου αν και βρίσκεται στο -6 την Γενισέα πριν το νέο ντερμπι με την Θαλασσια (φώτο xanthi-sport).

Διαιτητές οι Γιαπουτζής, Χασάν Κουλά και Τόσκα.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτίδης): Λαπαδώνης, Νεανίδης (51′ Ρέβης), Δασκαλάκης, Κουτσομιχάλης, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Φλώρος (60′ Τυριακής), Χριστοφορίδης, Κοτόπουλος, Πουτακίδης, Τουρατζίδης (88′ Μίλκογλου)

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ (Χατζητερζόγλου): Ζαρζακόπουλος, Γ. Βασιλειάδης, Δημητριάδης, Μακράκης, Μελισσόπουλος, Μπουνταγκίδης, Χαριτίδης (46′ Πανταζίδης), Πεντεζίδης (70′ Καραπαζαρλής), Ξαντινίδης, Τσέκος, Κριεζής