Κανονικά ο αγώνας του ΑΟΞ με τον Ολυμπιακό Β’ στην Αθήνα σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα

Ολόκληρη η αγωνιστική στον Βόρειο όμιλο της Super League 2 αλλά και όλα τα παιχνίδια πλην ενός και στον Νότιο όμιλο, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το μεσημέρι της Τετάρτης, αναβλήθηκαν λόγω της έξαρσης των κρουσμάων κορονοϊού στις ομάδες.

Δεν είναι όμως όλες οι ομάδες που μαστίζονται από την παραλλαγή Όμικρον στον ίδιο βαθμό. Για παράδειγμα, ο αγώνας της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Λάρισας αναβλήθηκε γιατί εκδηλώθηκαν δέκα κρούσματα στην ομάδα της Θεσσαλίας, ενώ αντίθετα στους Θρκιώτες, όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, υπάρχουν τρία (εκ των οποίων μόνο το ένα αφορά σε παίκτη).

Αντιστοίχως, όπως πληρφορείται το ThrakiSportS, η αναμέτρηση Πιερικός – Ολυμπιακός Β’ που είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων σε παίκτες της ομάδας της Κατερίνης, αφού εκείνη του Πειραιά δεν αντιμετωπίζει (ακόμα τουλάχιστον) ιδιαίτερο πρόβλημα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ματς του ερχόμενου Σαββάτου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό Β’ και ΑΟΞ με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, μπορεί να διεξαχθεί κανονικά. Βέβαια, με την ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων, τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί και γενικά θα πρέπει να κρατήσουμε μικρό καλάθι για πολλά πράγματα.

Ωστόσο με τα τωρινά δεδομένα, τρία 24ωρα πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή αυτού του αγώνα, καμία από τις δυο ομάδες δεν δείχνει να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον κορονοϊό ενώ και η πρόθεση της Λίγκας παραμένει να μην αναβληθεί όλη η αγωνιστική αλλά κατά περίπτωση όσα ματς αφορούν ομάδες που έχουν μίνιμουμ επτά κρούσματα σε παίκτες, όπως απαιτεί το υγειονομικό πρωτόκολλο.