Διέγραψαν από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής τον κορυφαίο Έλληνα μαραθωνοδρόμο όλων των εποχών γιατί θεωρήθηκε… «αιώνιος φοιτητής»

Ο Κώστας Γκελαούζος πέρασε στην ιστορία τον περασμένο Νοέμβριο, όταν όχι απλά αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στον Μαραθώνιο κερδίζοντας στην Αυθεντική Διαδρομή αλλά αν και ουσιαστικά έτρεχε χωρίς αντίπαλο, κατάφερε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεόρ στην αυθεντική διαδρομή που κρατούσε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Λίγοι ξέρουν ωστόσο ότι ο Γκελαούζος στον οποίο έπινε νερό όλη η Ελλάδα πριν μερικές εβδομάδες και θαύμαζε την επιτυχία του, είχε περάσει φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Ωστόσο λόγω του φόρτου των προπονήσεων και των αγώνων δεν μπόρεσε να έρθει για τις σπουδές του, ζήτησε μεταγραφή στην Αθήνα, δεν του δόθηκε και τελικά με τον νόμο που πέρασε για τους αιώνιους φοιτητές, διεγράφη από την Σχολή χωρίς να μπορέσει να πάρει ποτέ το πτυχίο του.

Για το θέμα αυτο, μίλησε μεταξύ πολλών άλλων, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Αργυρώ Γιαννουδάκη για λογαριασμό του sdna, από την οποία ρωτήθηκε: «Είχες περάσει Γυμναστική Ακαδημία στην Κομοτηνή, αλλά δεν σου έδιναν μεταγραφή, διευθετήθηκε αυτό;».

Η απάντηση του κορυφαίου Έλληνα μαραθωνοδρόμου, βάσει επίδοσης, όλων των εποχών, χωρίς κανένα απολύτως ίχνος πικρίας, που ίσως όμως θα έπρεπε να μας προβληματίσει και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, όταν και το υφος της σχολής ταιριάζει, θα πρεπει να προβλέπονται οι απαραίτητες εξαιρέσεις (γιατί δεν μπορείς να ζητάς από κάποιον πρωταθλητή να ολοκληρώσει έγκαιρα τις σπουδές του όταν δεν του παρέχεις τα μέσα και ουσιαστικά τον οδηγείς είτε να σταματήσει τον πρωταθλητισμό είτε τις σπουδές):

«Έχω διαγραφεί από τη σχολή, μετά την εφαρμογή του Νόμου που αφορούσε στους αιώνιους φοιτητές. Στα επτά χρόνια διαγράφεσαι και για μένα έχουν περάσει 12 πια. Πήρα δίπλωμα προπονητή, από την ομοσπονδία. Κάνω σκέψεις να φύγω μόνιμα για Κύπρο, έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με το πανεπιστήμιο της Κύπρου, το οποίο σου εξασφαλίζει πλήρη υποτροφία. Και που είμαι στην Αθήνα τι κάνω; Μέρη να τρέξουμε δεν έχει, κρύο κάνει, οι εγκαταστάσεις είναι ό,τι να ‘ναι , με την ομοσπονδία προσπαθούμε να τα βρούμε και δεν τα βρίσκουμε. Ειδικά εμείς οι μαραθωνοδρόμοι και συγκεκριμένα εγώ και ο Παναγιώτης το έχουμε τραβήξει από τα μαλλιά μόνοι μας για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και μπορεί να μην είναι κανένας φοβερός χρόνος το 2:14 που έχω κάνει εγώ και το 2:17 που έχει κάνει ο Παναγιώτης, αλλά έχουν να βγουν αθλητές που κάνουν τέτοιους χρόνους πάνω από 15 χρόνια».

Σημειωτέον ότι το 2:14 που λέει ότι δεν είναι σπουδαίος χρόνος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών για Έλληνα αθλητή στην Αυθεντική διαδρομή…