Ως διάδοχο των Μανωλά και Δέλλα παρουσιάζει η Ρόμα του Μουρίνιο τον 17χρονο Εβρίτη Δημήτρη Κεραμίτση

Στα χνάρια του Κώστα Μανωλά και του Τραϊανού Δέλλα που επίσης έπαιξαν στην Ρόμα, αναφέρεται δημοσίευμα στα social media της ιταλικής ομάδας για τον καταγόμενο απ’ την Λεπτή Ορεστιάδας νεαρό στόπερ Δημήτρη Κεραμίτση, που αποτελεί την αποκάλυψη στην ομάδα νέων των πρωτευουσιάνων.

Οι Ιταλοί έκαναν αφιέρωμα στον Εβρίτη ποδοσφαιριστή για την παρουσία του στην ομάδα Primavera (U-19) της Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο. Μάλιστα το αφιέρωμα συνοδεύεται από εντυπωσιακό φωτογραφικό στιγμιότυπο με φόντο την Ακρόπολη και τις ελληνικές σημαίες, αλλά και τους Κώστα Μανωλά, Τραϊανό Δέλλα που επίσης φόρεσαν την φανέλα της ιταλικής ομάδας. Ο τίτλος είναι: Δημήτριος Κεραμίτσης΅Στα χνάρια των Μανωλά και Δέλλα”.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Ο Δημήτριος Κεραμίτσης είναι μια από τις αποκαλύψεις της ομάδας Primavera της Ρόμα. Έλληνας κεντρικός αμυντικός γεννημένος το 2004, έφτασε από την Έμπολι το καλοκαίρι. Η Ρόμα τον έμαθε και τον γνώρισε ιδιαίτερα στον διπλό αγώνα πρωταθλήματος U17 μεταξύ Ρόμα και Έμπολι.

Στην ιστορία της Ρόμα υπήρξαν δύο Έλληνες κεντρικοί αμυντικοί που αγωνίστηκαν στην πρώτη ομάδα της Ρόμα και αυτοί είναι ο Κώστας Μανωλάς (από το 2014 έως το 2019) και ο Τραϊανός Δέλλας (από το 2002 έως το 2005). Δύο αυθεντικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Δέλλας κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Ελλάδας το 2004, ένα ιστορικό ορόσημο.

Τώρα στο φυτώριο των Τζιαλορόσι βρίσκεται ο Κεραμίτσης, που έχει όλα τα διαπιστευτήρια να είναι ο τρίτος Έλληνας κεντρικός αμυντικός στην ιστορία της πρώτης ομάδας της Ρόμα. Ως χαρακτηριστικά θυμίζει σε κάποια πράγματα τον Μανωλά.

Ο Κεραμίτσης είναι στην πραγματικότητα πολύ σωματώδης, αλλά πολύ εκρηκτικός και επιθετικός. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτοί οι αμυντικοί που συνδυάζουν μεγάλη σωματοδομή και δυναμισμό είναι σπάνιοι και περιζήτητοι. Ο Κεραμίτσης είναι σίγουρα ένας από τους πολλά υποσχόκενους ποδοσφαιριστές του μέλλοντος στο πρωτάθλημα».

Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, πήγε το περασμένο καλοκαίρι στην Ρόμα από την Έμπολι. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, αλλά ο πατέρας του Νίκος έλκει την καταγωγή του από την Λεπτή Ορεστιάδας και είναι απόφοιτος της διάσημης προπονητικής σχολής της Κολωνίας, αν και ποτέ δεν εξάσκησε το επάγγελμα του προπονητή.

Αντίθετα ασχολήθηκε με τον χώρο του αθλητικού μάρκετινγκ. Παλαιότερα συνεργάστηκε με τον ανεπανάληπτο Νίκο Γκάλη σε γραφείο που άνοιξαν στην Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον έχει μια πολύ πετυχημένη εταιρεία προβολής, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων. Επισκέπτεται συχνά την Λεπτή, μαζί με την σύζυγο του που έχει καταγωγή από τις Σέρρες αλλά γνωρίστηκαν στην Ορεστιάδα όπου είχε επαγγελματικές ασχολίες ο πατέρας της.