ThrakiSportS Awards 2021: Ψηφίστε τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς στην Θράκη

Ξεκίνησε από το πρωί της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου η διαδικασία της ψηφοφορίας του αναγνωστικού κοινού του ThrakiSportS για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή της Θράκης την χρονιά που φεύγει σε λίγες ημέρες.

Η προεπιλογή έγινε από την συντακτική ομάδα του ThrakiSportS και προσπαθήσαμε με αυτήν να εντάξουμε όσους διακρίθηκαν μέσα στο 2021 επιτυγχάνοντας εγχώριες ή διεθνείς διακρίσεις, ξεπερνώντας τα όρια και τους εαυτούς τους, από όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι αναζητούμε τον καλύτερο με βάση τις επιδόσεις και την απόδοσή του μέσα στο 2021 και μόνο. Δεν ενδιαφέρει δηλαδή το βάρος του ονόματος που κάποιος ενδεχομένως κουβαλά ή πιθανές μεγάλες παλιότερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Ως θρακιώτες αθλητές καταγράφουμε όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε μέσα στην διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκαν σε θρακιώτικες ομάδες και διέπρεψαν εκπροσωπώντας την φανέλα τους.

Οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν παρακάτω τον αθλητή που επιλέγουν ως κορυφαίο του 2021 στην Θράκη. Η ψηφος του αναγνωστικού κοινού θα μετρήσει κατά 50% και στο υπόλοιπο 50% θα μετρήσει η εκτίμηση της συντακτικής ομάδας του ThrakiSportS, ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε τον κορυφαίο αθλητή του 2021.

Η ψηφοφορία θα μείνει ανοιχτή ως το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου. Η ανακοινωση του κορυφαίου αθλητή της Θράκης για το 2021 θα γίνει, όπως κάθε φορά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς…

[Total_Soft_Poll id=”29″]

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ «ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ 2021» (με αλφαβητική σειρά):

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Με την φανέλα της ΑΕΚ κατέκτησε ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ, αφού η Ενωση μέσα στο 2021 κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό Κυπελλο του EHF European Cup. Βασικό στέλεχος και της Εθνικής Ομάδας, ο νεαρός Εβρίτης στην διάρκεια της χρονιάς που φεύγει ανανέωσε στην ΑΕΚ και έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ (ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ): Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας, που έγινε στην Αθήνα. Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής του Ναυταθλητικού Ομιλου Αλεξανδρούπολης χάρη στις επιδόσεις και τις επιτυχίες του εξασφάλισε συμμετοχή στην Εθνική Νέων της Ελλάδος και για το 2022.

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Ο πρωταθλητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Τζουνιορς της Ρώμης. Μέσα σε λιγότερες από 36 ώρες έσπασε τρεις φορές το δικό του ατομικό ρεκόρ κατεβάζοντας τον χρόνο του πάνω από 60 εκατοστά του δευτερολέπτου και αποτέλεσε το μόνο ελληνικό μετάλλιο στην διοργάνωση. Χρυσός νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μέλος της Προεθνικής Ομάδας Α’ για το 2022.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ως παίκτης του Ορφέα Ξάνθης αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Γ’ Εθνική αλλά κατέκτησε παράλληλα και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον Αγροτικό Αστέρα, με τον οποίο κλεινει το 2021 ξανά στην κορυφή του 1ου Ομιλου της Γ’ Εθνική.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας S8 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Νωρίτερα στην χρονιά είχε αναδειχθεί για ακόμα μια φορά πρωταθλητής Ευρώπης σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα, στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Σάρωσε τα χρυσά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο αγώνισμα του ύψους στον ανοιχτό στίβο για 10η φορά στην καριέρα του, συμπληρώνοντας μια 15ετία στην κορυφή. Με την εμπειρία του χάρισε δέκα βαθμούς και μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Ομάδων. Κρέμασε τα παπούτσια του μετά το καλοκαίρι και ξεκινησε προπονητική καριέρα στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής.

ΙΣΚΑΝ ΣΕΛΗΜ (ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ): Κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοάμυνας, που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία. Είναι η πέμπτη σερί χρονιά που ο Ξανθιώτης πρωταθλητής επιτυγχάνει αυτην την διάκριση.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα στο Τουρκικό Πρωτάθλημα της SuperLig με την Τραμπσονσπόρ, ομάδα στην οποία μετακόμισε με χρυσό συμβόλαιο το καλοκαίρι ύστερα από μια γεμάτη χρονια με την Αλάνιασπορ. Χάρη στις διαρκώς καλές εμφανίσεις του στην Τουρκία, ο Εβρίτης μέσος καθιερώθηκε ως βασικός και στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών.

ΣΙΔΕΡΗΣ ΤΑΣΙΑΔΗΣ (ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ): Κατέκτησε για λογαριασμό της Γερμανίας το χάλκινο μετάλλιο στο σλάλομ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, επιτυγχάνοντας να ανέβει στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης 9 χρόνια μετά την αντίστοθχη επιτυχία του το 2012 στο Λονδίνο. Με καταγωγή από τον Έβρο και από τους δυο γονείς του, έκλεισε την χρονιά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΡΟΣΙΑΝ (ΣΤΙΒΟΣ): Επιτυγχάνοντας νέο πανθρακικό ρεκόρ στην κλασική διαδρομή των 42.195 μέτρων από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο, ο δρομέας του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής κατάφερε να τερματίσει στην 16η θέση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, που είχε χαρακτήρα Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Συμμετείχε και σε διεθνείς αγώνες δρόμου.