Κύπελλο Ελλάδος: Έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ αλλά αποκλείστηκε πριν την Ξάνθη η ΑΕΛ

Την ήττα με 3-1 στην Τούμπα δέχθηκε η ΑΕΛ στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου ΕΛλάδος, στη ρεβάνς του 1-1 στο Αλκαζάρ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με το αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη στο 23′, που έστειλε άθελά του με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές ευκαιρίες για το 2-0 σε ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι, ωστόσο η ΑΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με την κεφαλιά του Όγκμποε στο 63′, με σημαντική ευθύνη και του πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης Ζίβκο Ζίφκοβιτς, που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Με το εκτός έδρας γκολ να μην έχει καταργηθεί στον θεσμό του Κυπέλλου, η ΑΕΛ ήθελε ουσιαστικά ένα ακόμα γκολ για την πρόκριση, καθώς τόσο με το 1-2, όσο και με το 2-2 έπαιρνε την πρόκριση.

Αυτό παραλίγο να έρθει λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης, αλλά το πλασέ του Όγκμποε και πάλι βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε την αλλαγή του ματς στο 77′, καθώς ο Άκπομ με την είσοδό του έδωσε το προβάδισμα στο σκορ στους Θεσσαλονικείς με κοντική κεφαλιά στο 82′, ενώ κλείδωσε την πρόκριση στο 90+1′ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ωστόσο, μετά το 3-1 αντέδρασε παρορμητικά βγάζοντας τη μπλούζα του (ενώ είχε κάρτα από το 88′) και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποχωρώντας από την αναμέτρηση.

Η εικόνα της ΑΕΛ ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη σε σχέση με αυτή κόντρα στο πρόσφατο ισόπαλο παιχνίδι με τον Πιερικό στην Κατερίνη, ωστόσο η Ξάνθη αν είναι αυτή που πρέπει και αυτή που ξέρει μπορεί να φύγει με το τρίποντο από την Λάρισα στις 29/12.