Τα ποσά των παραβόλων για κάθε ομάδα της Θράκης ενόψει της νεοθεσπειθείσας χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

Οπως έγραψε το ThrakiSportS, από την Παρασκευή (10/12) τρέχει η νεοθεσπειθείσα δεύτερη μεταγραφική περίοδος στο ελληνικό μπάσκετ, η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Ιανουαρίου.

Κάθε σωματείο με την συγκατάθεση του άλλου σωματείου, μπορεί να αποκτήσει ως δυο αθλητές και αθλήτριες ηλικίας άνω των 18 ετών και επιπλέον έναν ή μία ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Αξίζει επίσης να αναφερθει ότι οι αθλητές και αθλήτριες που παίρνουν μεταγραφή σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον δεύτερο γύρο του εκάστοτε πρωταθληματος, άρα αν ο πρώτος δεν έχει λήξει, θα πρέπει να περιμένουν για να αγωνιστούν.

Η μεταγραφική περίοδος αυτή αφορά όλα τα σωματεία που αγωνίζονται στα Τοπικά και Εθνικά Πρωταθλήματα της ΕΟΚ, των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών. Μάλιστα, δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ΕΟΚ και ποσά, ανάλογα με την κατηγορία.

Αναφορικά με τις ομάδες της Θράκης λοιπόν έχουμε τα εξής:

Για την γυναικεία ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης η μεταγραφή για ως δύο αθλήτριες άνω των 18 ετών θα στοιχίσει 150 ευρώ για κάθε μία.

Για τις ανδρικές ομάδες του Λεύκιππου Ξάνθης και του ΓΑΣ Κομοτηνή η μεταγραφή ως και δύο αθλητών άνω των 18 ετών θα στοιχίσει 300 ευρώ για τον καθέναν.

Για τις ανδρικές ομάδες του Αρίωνα και της Ασπίδας Ξάνθης η μετραγραφή ως και δύο αθλητών άνω των 18 ετών θα στοιχίσει 150 ευρώ για τον καθέναν.

Για τις ανδρικές ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Θύελλα Φερών, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, Αίας Κομοτηνής, ΑΕ Κομοτηνής, Δημοκρίτειο Κομοτηνής) αλλά και για τις γυναικείες ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (ΓΑΣ Κομοτηνή, Εθνικός Αλεξανδρούπολης) η μεεταγραφή ως δύο αθλητών ή αθλητριών άνω των 18 ετών θα στοιχίζει από 90 ευρώ η καθεμία.

Για όλες τις προαναφερθείσες ομάδες αλλά και για όλες τις εφηβικές, παιδικές, νεανίδων, κορασίδων κλπ η μεταγραφή ενός ή μιας παίκτριας ηλικίας ως 18 ετών γίνεται δωρεά, χωρίς παράβολο.

Οπως έχει ανακοινώσει η ΕΟΚ, τα παράβολα της 2ης μεταγραφικής περιόδου είναι τριπλάσια από αυτά που θα ισχύουν την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.