Συνελήφθη ο 30χρονος συζυγοκτόνος – «Δεν ξέραμε ότι τη χτυπούσε», λέει συγγενής της άτυχης Τζεβριέ

«Είναι ανεξήγητο, ακόμη και για εμάς, τους στενούς συγγενείς, γιατί η Τζεβριέ συνέχιζε να μένει μαζί του και να υπομένει μια αληθινή κόλαση στην καθημερινότητά της. Ο Καδήρ τη χτυπούσε ακόμη και μπροστά στα παιδιά της», περιγράφει συγγενής της 29χρονης

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται, η μία μετά την άλλη, μαρτυρίες συγγενών της 29χρονης που εξέπνευσε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της, για την «κόλαση» που βίωνε καθημερινά. Σύμφωνα με αυτές, ο 30χρονος μουσουλμάνος Ρομά χτυπούσε σχεδόν καθημερινά την 29χρονη σύζυγό του και μητέρα των τριών παιδιών τους. «Είναι ανεξήγητο, ακόμη και για εμάς, τους στενούς συγγενείς, γιατί η Τζεβριέ συνέχιζε να μένει μαζί του και να υπομένει μια αληθινή κόλαση στην καθημερινότητά της. Ο Καδήρ τη χτυπούσε ακόμη και μπροστά στα παιδιά της», λέει συγγενής της 29χρονης.

Ο 30χρονος συζυγοκτόνος προσπαθούσε να αποκόψει τη γυναίκα του από το συγγενικό και φιλικό  περιβάλλον της, ενώ είχε φθάσει στο σημείο να της απαγορεύει να έχει ακόμη και κινητό τηλέφωνο και να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με το που έγινε γνωστός ο θάνατός της, εξαφανίστηκε, σύμφωνα ωστόσο με τελευταίες πληροφορίες, φέρεται να εντοπίστηκε τελικά και συνελήφθη.

Κατά δήλωση συγγενών της 29χρονης, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της στις 5 Δεκεμβρίου, η κοπέλα έμεινε για δύο με τρεις ώρες στο σπίτι, με τους δικούς της να προσπαθούν να τη συνεφέρουν. Λίγη ώρα αργότερα μετέβη στο νοσοκομείο, μαζί με τον σύζυγό της, λέγοντας ότι δήθεν είχε χτυπήσει πέφτοντας από τη σκάλα… Γρήγορα, όμως, οι γιατροί του νοσοκομείου αντιλήφθηκαν ότι κάτι άλλο συνέβη και αμέσως ενημέρωσαν για το περιστατικό την Αστυνομία.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της 29χρονης, και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, οι γονείς της προχώρησαν σε καταγγελία για πρόκληση σωματικών βλαβών από τον σύζυγό της, ο οποίος κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο είχε αποδώσει τον τραυματισμό της σε πτώση από σκάλα. Από την ιατροδικαστική έκθεση που ακολούθησε της καταγγελίας και ενώ η νεαρή μητέρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, προέκυψε ότι οι πολλαπλές κακώσεις που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της, η σύνθλιψη του ήπατος και η ρήξη σπλήνας, δεν είναι συμβατές με πτώση από σκάλα, αλλά συνάδουν με ξυλοδαρμό.

Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η 29χρονη από την Αλεξανδρούπολη, μεταφέρθηκε την Κυριακή από τον σύζυγό της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε ρήξη ήπατος και σπλήνας. Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων η νεαρή γυναίκα η οποία είχε προσβληθεί και από κοροναϊό, υπεβλήθη συνολικά σε τέσσερα χειρουργεία και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid, όπου και κατέληξε χθες λίγο μετά τις 20.30.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με συγγενή της άτυχης μουσουλμανας γυναίκας ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε σοκαρισμένοι. Εμείς αυτό που γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα είναι ότι η γυναίκα έπεσε και χτύπησε. Ήταν μια πολύ ήσυχη οικογένεια. Τα παιδιά της τα είχα μαθητές στο μειονοτικό σχολείο της περιοχής, καθώς είμαι και δάσκαλος. Πάντα ήταν προσεγμένα. Δεν γνωρίζαμε ότι την χτύπησε ο σύζυγος της και δεν είναι σωστό να πούμε κάτι τέτοιο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εχθές κατέληξε. Νόσουσε και από Covid. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι».

Σημειώνεται ότι η νεκροψία νεκροτομή θα διενεργηθεί στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, χρόνος που υπαγορεύεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας του νοσοκομείου για τις περιπτώσεις ασθενών Covid ,προκειμένου να μειωθεί το ιικό φορτίο που φέρουν.

Άφαντος ο σύζυγός της
Αφότου έγινε γνωστό πως η γυναίκα έχασε τη ζωή της, ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι και παραμένει άφαντος μέχρι και τώρα. Kαθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο, αναμένεται να υπάρξει κατάλληλη διάταξη για να γίνει προσαγωγή του.

Τέλος, να σημειωθεί πως στο παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες για ένταση στο σπίτι.

Ο θάνατος της 29χρονης αποτελεί την 16η δολοφονία γυναίκας στην χώρα το 2021.

Πηγή: Protagon, tovima, iefimerida