Οι λόγοι της αγωνιστικής εκτόξευσης του Ραφαήλ Κουμεντάκη

Εξαιρετική αγωνιστική περίοδο διανύει ο Ραφαήλ Κουμεντάκης το τελευταίο διάστημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Εβρίτης ακραίος δείχνει να έχει ανέβει επίπεδο και να λειτουργεί εξαιρετικά μέσα στο γήπεδο, όντας από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ.

Κορύφωση της ανοδικής πορείας του η εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό τη Παρασκευή, όπου με 16 πόντους (14/27επ., 2 μπλοκ, 64%υπ., 36%αρ.) οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη με 3-0.

Φυσικά, η αλλαγή αυτή του Κουμεντάκη δεν έχει σχέση ούτε με την ψυχολογία, ούτε με την ψυχή που δείχνει στους αγώνες, όπως αναφέρουν κάποιοι.

Η βελτίωση αφορά τεχνικά κομμάτια, τα οποία πέρσι κατάφερε να διορθώσει, από την αρχή της χρονιάς, και το αποτελέσματα είναι οι εμφανίσεις του στο φετινό ΠΑΟΚ να είναι εξαιρετικές.

Το πρόβλημα του Ραφαήλ Κουμεντάκη προέκυψε μετά τον τραυματισμό του, όσο ήταν στον Ολυμπιακό, που τον επηρέασε στο κινητικό μοντέλο και τον έκανε να αλλάξει τον βηματισμό του στην επίθεση, και να είχε ως αποτέλεσμα να αργεί στη στροφή οπλίσματος και τα χτυπήματα του να μην έχουν ταχύτητα.

Επιπλέον, ο Κουμεντάκης έχει ταιριάξει πολύ καλά και με τον Καναδό πασαδόρο, Γουόλς, καθώς είναι καλός στη ζώνη 4, έχει ακρίβεια και οι μπάλες του εχουν υψος στην αντένα.

Πλέον, ο Κουμεντάκης στην ώριμη ηλικία των 28 είναι έτοιμος να προσφέρει τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στην Εθνική Ελλάδος, καθώς έχει πλούσιο ταλέντο, που με τις σωστές διορθώσεις ξεδιπλώνεται και εντός γηπέδου.