Ο Σπύρος Κάτσικας νέος περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής ΕΚΑΣΑΜΑΘ με επικεφαλής Γκαϊτατζή και Μπουσβάρο

Αποστολή στο Νιουκαστλ: Τριαντάφυλλος Αραμπατζής

Την ώρα που σχεδόν σύσσωμο το ΔΣ της ΕΟΚ περιλαμβανομένων των μελών του από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ βρίσκεται στην Αγγλία για την πρεμιέρα της Εθνικής Ανδρών με τη Μεγάλη Βρετανία, ανακοινώθηκαν και οι υπεύθυνοι περιφερειακοί ομοσπονδιακοί προπονητές, οι οποίοι επιλέχθηκαν μετά την πρόκληση ενδιαφέροντος που είχε δημοσιευθεί την 1η Οκτωβρίου «για κάλυψη θέσεων προπονητών αναπτυξιακού προγράμματος».  

Πρωταρχικός στόχος είναι η καθημερινή επαφή με τα σωματεία για την καταγραφή των επίλεκτων αθλητών και τα προβλήματα των Ακαδημιών. Για την Ενωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας επιλέχθηκε ο Σπύρος Κάτσικας, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη των προπονήσεων στα κλιμάκια αγοριών σε όλη την Θράκη και τους Νομούς Σερρών, Δράμας και Καβάλας (όπου το καλοκαίρι ανέλαβε προπονητής του ΑΟΚ).

Ο Σπύρος Κάτσικας είναι απόφοιτος ΑΠΘ του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού με ειδικότητα το μπάσκετ και δίπλωμα Α κατηγορίας και μεταπτυχιακός φοιτητής στο MBA του Ecampus University. Από το 2008 έχει τελέσει προπονητής σε όλες τις αναπτυξιακές ηλικίες και τα τελευταία χρόνια ήταν βοηθός προπονητή, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης και υπεύθυνος του scouting στην Energean Kavala BC όπου κατέκτησε δυο ανόδους.

Πάνω από τον Κάτσικα θα είναι ως επικεφαλης προπονητές Βορρά ο Πέτρος Γκαϊτατζής και ο Δημήτρης Μπουσβάρος. Πέραν του Κάυσικα στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αναλαμβάνουν περιφερειακοί προπονητές στην ΕΚΑΣΘ οι Νίκος Σερέτης και Σίμος Παπαδόπουλος, ο Στέλιος Χατζηϊωάννου σε ΕΚΑΣΚΕΜ/ΕΚΑΣΔΥΜ, ο Δημήτρης Σταυρόπουλος στην ΕΣΚΑΘ και ο Παντελής Σπήλιας στην ΕΣΚΑΒΔΕ.

Οι Ιωάννης Καλαμπόκης και Θοδωρής Σιαρρές είναι επικεφαλής προπονητές Νότου, ο Δημήτρης Πεγιούδης περιφερειακός σε ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ όπως και ο Σπύρος Σαμόλης και ο Ευάγγελος Μάγειρας ενώ ο Αργύρης Κουβαράς θα είναι στην ΕΣΚΑΣΕ, ο Ιωάννης Χρυσανθόπουλος στην Πελοπόννησο, ο Κωνσταντίνος Κομποδιέτας στην ΕΚΑΣΚ και ο Ιωάννης Τσακίρης στα Νησιά.