Super League: Διασυρμός Άρη με 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Βικελίδης και… σύννεφα για το μέλλον Μάντζιου

Με το απίστευτο 0-5 επικράτησε στο Βικελίδης ο ΠΑΣ Γιάννινα διαλύοντας τον Άρη του Άκη Μάντζιου στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League.

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το προβάδισμα με την κεφαλιά του Σνάιντερ από το ύψος της μικρής περιοχής (το γκολ ελέγχθηκε και στο VAR) σε μια φάση όπου ο Άρης λειτούργησε ερασιτεχνικά, αυτό εκμεταλλεύτηκε και ο Σάλιακας με τη γλυκιά σέντρα του προς τον συμπαίκτη του.

Ο Πίρσμαν είδε την εξαιρετική κίνηση του Μιλιντσεάνου στην πλάτη της άμυνας του Άρη, η κάθετη πάσα ήταν έξυπνη και ο Ρουμάνος πλάσατε τον Κουέστα κάνοντας το 0-2 στο 38′.

 εκνευρισμός του Άκη Μάντζιου για το επίπεδο απόδοσης των Ιτούρμπε, Σάκιτς φάνηκε στην ανάπαυλα καθώς αμφότεροι αντικαταστάθηκαν από τους Μαντσίνι, Λούκας Σάσα με τον Βραζιλιάνο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας. Όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι αλλά στο 53’ επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά η διαφορά ταχύτητας μεταξύ της αμυντικής γραμμής του Άρη και της αντίστοιχης επιθετικής του ΠΑΣ. Ο Περέα έπαιξε στον χώρο, ο Γιώργος Δεληζήσης δεν κατάλαβε την κίνησή του και με εξαιρετικό σκάψιμο της μπάλας ο επιθετικός του ΠΑΣ έκανε το 0-3! Ο εκνευρισμός στην κερκίδα μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο καθώς σε δύο περιπτώσεις, σε πέντε λεπτά, απειλήθηκε σύρραξη με τον διαιτητή να μοιράζει κίτρινες κάρτες. Είχες προηγηθεί μια τρομερή απόκρουση του Λοντίγκιν σε κεφαλιά του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Στο 69’, σε μια φάση όπου δεν φάνηκε η μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Μπαντού Ντιαγέ, με τη βοήθεια του VAR καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα το οποίο ο Εραμούσπε μετέτρεψε σε γκολ (ένα λεπτό αργότερα) κάνοντας το εμφατικό 0-4! Ο Άρης δεν είχε τρόπο αντίδρασης, η ψυχολογία του ήταν στα τάρταρα και δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει φάση. Ο δε ΠΑΣ την έψαξε και πάλι με τον Περέα και τελικώς βρήκε το 5ο γκολ με τον Μορέιρα στο 85’ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής και υπό το βλέμμα δύο παικτών του Άρη!

Με την λήξη του αγώνα υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες από τους γηπεδούχους, ενώ ο Μάντζιος σε πολύ βαρύ κλίμα ζήτησε συγγνώμη στην κάμερα της Nova, ενώ φαίνεται… δυσοίωνο το μέλλον στην ομάδα του μετά την ντροπιαστική ήττα.