Euro 2023: Με Θυμιάνη ως αλλαγή το βήμα πρόκρισης η Εθνική Ελπίδων! Νίκησε με παίκτη λιγότερο την Ισλανδία στην Τρίπολη

Μια αγχώδη, αλλά σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας πέτυχε η Εθνική Ελπίδων στο παιχνίδι με τη δυνατή Ισλανδία στο “Θ. Κολοκοτρώνης” της Τρίπολης.

Η Ελλάδα, με την οποία αγωνίστηκε ως αλλαγή για 13 λεπτά ο Θυμιάνης της Ξάνθης στη θέση του Τσιγγάρα αλλά οχι και ο Κομοτηναίος Φώτης Ιωαννίδης που τραυματίστηκε στο ματς της περασμένης Παρασκευής, επικράτησε με 1-0. Σκόρερ του ελληνικού γκολ ο Γιάννης Μιχαηλίδης στο 37′ με εύστοχο πέναλτι.

Η Ελλάδα αγωνίστηκε με δέκα σε ολόκληρο το β΄ ημίχρονο, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κανελλόπουλου στο 46′. Οι Ισλανδοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 71′, όταν ο Βίλουμσον αστόχησε (δοκάρι και άουτ) στο πέναλτι που κέρδισε ο Μπιάρκασον από τον Ζαγαρίτη.

Η Εθνική είχε δύο ακόμη κλασσικές ευκαρίες για γκολ, με τετ α τετ του Ευθύμη Χριστόπουλου στο 43΄ από κάθετη του Μπότου (έδιωξε ο Πάλμασον) και στο 75΄ όταν ο Τερεζίου πέρασε ωραία στον Ζαγαρίτη, το διαγώνιο πλασέ του οποίου έφυγε άουτ. Στο 90+2΄ ο Τζολάκης πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση σε πλασέ του Μάγκνουσον από τη μικρή περιοχή και κράτησε τη νίκη της Εθνικής Ελπίδων.