Euro 2023: Με δύο ασίστ Ιωαννίδη και συμμετοχή Θυμιάνη η Εθνική Ελπίδων νίκησε στην Τρίπολη την Λευκορωσία

Η Εθνική Ελπίδων U21 πήρε τη μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στη Λευκορωσία, σε αναμέτρηση για τα προκριματικά του EURO 2023 U21.

Ο Κομοτηναίος επιθετικός Φώτης Ιωαννίδης ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και ήταν εκ των κορυφαίων της Ελλάδας, έχοντας συμμετοχή και στα δύο γκολ της Εθνικής δίνοντας ισάριθμες ασίστ.

Μόλις στο 16’ η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Φώτης Ιωαννίδης με μια εξαιρετική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, γύρισε την μπάλα στον Σουρλή, που από το ύψος της μικρής περιοχής και με πλάτη στην εστία, έγραψε το 1-0, βγάζοντας αρκετό από το άγχος των παικτών της Εθνικής.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 52’, όταν και πάλι ο Ιωαννίδης πάτησε το… γκάζι και δεν μπορούσε να τον σταματήσει κανείς, γύρισε την μπάλα σωστά στον Μπότο, που έκανε το σουτ διαμορφώνοντας το 2-0, αφού υπήρξε κόντρα και στον Λευκορώσο αμυντικό, Νικίτα Σουπράνοβιτς.

Αμέσως μετά ο Φώτης Ιωαννίδης αντικαταστάθηκε λόγω μυϊκού τραυματισμού. Ο Θυμιάνης του ΑΟΞ δεν ξεκίνησε βασικός, μπήκε όμως ως αλλαγή στο 83ο λεπτό.