«Τα δυο κλειδιά της Ελλάδας για το ματς με την Ισπανία»! Η ανάλυση του Σάκη Τσιώλη και η εκτίμηση για Φαν’τ Σχιπ

Ενόψει της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Ισπανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ ο πρώην προπονητής της Ξάνθης Σάκης Τσιώλης, αναλύοντας που θα κριθεί το παιχνίδι.

«Χρειάζεται πολλή συνοχή στην άμυνα. Οχι να κλειστουμε αλλα όλη η ομάδα να κινείται στα 30-35 μέτρα για να μην περάσουν εύκολα το πάσινγκ γκείμ που τόσο καλά δουλεύουν οι Ισπανοί. Ο καλύτερος αμυντικος τρόπος ειναι να κρατάμε την μπάλα, αλλά πρέπει να κρατήσουμε κοντά τις γραμμές ώστε να αντέξουμε στο πρέσινγκ των Ισπανών και να μην γίνουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, έχουμε παραστάσεις αλλά και το ψυχολογικό αβαντάζ από την ισοπαλία που πήραμε στην Ισπανία. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που έχουμε για τη νίκη και να εφαρμόσουμε αμυνα με την συνοχή και γρήγορη επίθεση που είναι τα δυο κλειδιά», είπε ο Τσιώλης.

Σε ερώτημα αν πρέπει να παραμείνει ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζον Φαν’τ Σχιπ, απάντησε: «Πρέπει να αποκτήσουμε μια ταυτότητα. Τα παιδια ειναι υψηλού επιπέδου. Ανεξαρτήτως προπονητή πρέπει να συνεχιστεί. Αναφορικά με τον κοουτς, ερχεται απο μια σχολή προπονητική που στην ΟΥΕΦΑ σε ολες τις σχολές τις προπονητικής κυριαρχεί το μοντέλο Ολλανδίας, Βελγίου. Το ΔΣ της ΕΠΟ που θα αποφασίσει πρέπει να κρίνει για ποιον λόγο τον προσέλαβε, αν είναι μέσα στον στόχο του και αν ειναι μέσα στον δρόμο που θα μπορούσε να του δώσει μια νέα ανανέωση του συμβολαίου του».