Φοιτητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο «Αντετοκούνμπο του Στίβου»

Φοιτητής στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πέρασε ο Αλέξανδρος Αλέρου, γνωστός και ως… ο «Αντετοκούνμπο του Στίβου» λόγω της παρόμοιας ιστορίας του με τον σουπερστάρ πλέον του NBA.

«Σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Θέλει να φτάσει στην κορυφή. Τα όνειρά του «τρέχουν» πιο γρήγορα από τα πόδια του. «Θέλω να κάνω τη ζωή μου καλύτερη και να προσπαθήσω να καταρρίψω ρεκόρ ζωής», είχε αναφέρει σε παλιοτερη συνέντευξη ο ίδιος ο πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων που μπορεί να γεννήθηκε στη Νιγηρία αλλά από τριών μηνών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, καθώς ο πατέρας του σπούδασε στη Θεσσαλονίκη.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, όπως περιγράφει ο ίδιος. Ομως, οι επιδόσεις του στον στίβο είναι παγκοσμίου επιπέδου, παρόλο που εκείνος μέχρι και να ενηλικιωθεί δεν μπορούσε να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα, καθώς δεν διέθετε την ελληνική υπηκοότητα παρά το γεγονός ότι ζούσε στην Ελλάδα επί 17 χρόνια, απ’ όταν ήταν μόλις τριών μηνών. Μια ιστορία ανάλογη δηλαδή με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του.

Μεγάλωσε, πήγε σχολείο αλλά και ξεκίνησε τον αθλητισμό στο Κιλκίς. Το 2019, προ της πανδημίας δηλαδή, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στα 400 μέτρα με την 18η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Οι προπονητές του τον έστρεψαν και στις μεγάλες αποστάσεις και έτσι δοκίμασε τις δυνάμεις του και στον ανώμαλο δρόμο, όπου πέρυσ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στα 6χλμ. Συνεχίζει να αθλείται και να ονειρεύεται.

Όλα αυτά όμως θα τα κάνει πλέον σπουδάζοντας στην πιο ακριτική περιοχή της Ελλάδος. Την παρουσία του ως φοιτητή στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πληροφορήθηκε ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος προέρχεται άλλωστε από τον χώρο του αθλητισμού και αναγνωρίζει τις αξίες που πρεβεύει. Έτσι, έσπευσε να τον καλέσει και να τον υποδεχθεί στο γραφείο του.

«ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ ,ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ,ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ,ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΑΛΕΡΟΥ,ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ…», έγραψε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στα social media.

Αλέξανδρος Αλέρου: Ο νέος Giannis του ελληνικού αθλητισμού διαπρέπει στο  στίβο - TheCaller