ΕΠΣ Έβρου: Εβρολάρα από τα παλιά… προκρίθηκε επί της ΑΕΔ! Πολλά παράπονα από τους περσινούς κυπελλούχους

Τεράστια πρόκριση, στην παράταση παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 72ο λεπτό, με εντυπωσιακή ανατροπή πανηγύρισε ο Έβρος Σουφλίου επί της περσινής κατόχου του κυπέλλου ΑΕ Διδυμοτείχου.

Η ομάδα της ΑΕ Διδυμοτείχου παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές θέλοντας έχει έτοιμους και ξεκούραστους τους βασικούς της ποδοσφαιριστές για το ντέρμπι τίτλου με τον Ιπποκράτη. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και στην πρώτη τους κιόλας φάση κατάφεραν να βρεθούνε μπροστά στο σκορ με 1-0, όταν ο Κουρούδης εκτέλεσε κόρνερ στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Παρασχίδης που την έστειλε στα δίχτυα του Μπιμπλιτζή. Στο 17′ ο Τζουμακίδης έχασε την ευκαιρία να σκοράρει όταν το σουτ που επιχείρησε βρήκε στα πόδια του Θ. Κουτσούλα. Στο 20ο λεπτό η ΑΕ Διδυμοτείχου κέρδισε ένα φάουλ από τ’ αριστερά και την εκτέλεση ανέλαβε ο Μυσιούδης ο οποίος απ’ ευθείας άμεσα έφερε το παιχνίδι στο 1-1. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Μυσιούδης προς τιμήν του δεν πανηγύρισε το γκολ καθώς δεν ξέχασε το ότι παλιότερα αγωνίστηκε με την φανέλα του Έβρου Σουφλίου. Στο 35′ η ΑΕ Διδυμοτείχου έκανε αναγκαστική αλλαγή τον Παντελίδη ο οποίος ερχόμενος σε επαφή με αντίπαλο ένιωσε χτύπημα- τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Θάνο. Στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου το Σουφλί διαμαρτύρεται στον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τσιπλάκη πάνω στον Πάγια καθότι τον έβγαλε εκτός πορείας λίγο πριν η μπάλα περάσει πλάγιο άουτ. Ο ρέφερι έδειξε πλάγιο άουτ δίχως όμως να κάνει κάποια παρατήρηση στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΔ. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η ΑΕ Διδυμοτείχου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές ώστε να καταφέρει να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Μαρκάρισμα του Παπούδη στον Πάγια αλλά πάλι δεν σφυρίχτηκε κάτι αλλά αντίθετα δόθηκε φάουλ για την ΑΕΔ καθότι ο πεσμένος Πάγια τράβηξε τη μπάλα με το χέρι θεωρώντας ότι το φάουλ ήταν υπέρ του, του δόθηκε κίτρινη κάρτα. Στο 72′ αντιστράφηκαν οι ρόλοι όταν ο Πάγια χτύπησε τον Τσιπλάκη με τον διαιτητή αρχικά να τον κιτρινίζει αλλά αυτή ισοδυναμούσε με κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του Σουφλίου με 10.

Σέντρα του Παπούδη στο 51′ κανένα δεν βρέθηκε στην πορεία της έδιωξε ο Παρασχίδης. Σουτ του Παπούδη με ωραία απόκρουση έδιωξε ο Ζυγουρίτσας. Κόρνερ του Τζουμακίδη με κεφαλιά προς τα πίσω του Ηλ. Κουτσούλα πάνω απ’ τη γραμμή σωτήρια ο Θ. Κουτσούλας. Η ΑΕΔ λίγο πριν την λήξη διαμαρτυρήθηκε για ακυρωμένο γκολ του Τσιπλακη μετά από κόρνερ διοτι καταλόγισε φάουλ ο Στρατούδης στον Γκαιδατζή για επιθετικό φαουλ. Λήξη της κανονικής διάρκειας με το 1-1 οι δύο ομάδες και οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Η παράταση ήταν συγκλονιστική. Αριστερά διαγώνιο σουτ του Παπούδη που σκόραρε κάνοντας το 2-1 για την ΑΕΔ στο 96′. Στην αντεπίθεση το Σουφλί με τον Κουρούδη να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπιμπλιτζή με τον παίκτη του Έβρου να πλασάρει ιδανικά για το 2-2 στο 97′ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Ο σκόρερ στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Σε ξαφνική αντεπίθεση στο 105′ οι γηπεδούχοι με τον Παπαναστασίου κατάφερε να βγάλει τη σέντρα και τη μπάλα να φτάνει προς τον πολύ φορμαρισμένο Κουρούδη όπου με ωραίο στοπάρισμα και καταπληκτικό τελείωμα έκανε την ολική ανατροπή σε 3-2. Στο β’ ημίχρονο της παράτασης η ΑΕΔ προσπάθησε πάλι να πετύχει την ισοφάριση με το σουτ του Παπούδη να φεύγει ψηλά άουτ. Μαρκάρισμα του Τσιπλάκη εντός περιοχής με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα. Σε πέσιμο του Τζουμακίδη που προσπάθησε να σταματήσει τη μπάλα τη σταμάτησε με το χέρι ο Στρατούδης έδωσε πέναλτι για το Σουφλί. Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο Λαζίδης το οποίο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στην επαναφορά σκόραρε αλλά ακυρώθηκε το γκολ από τον διαιτητή Στρατούδη. Λίγο πριν την λήξη της παράτασης η ΑΕΔ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιπλάκη αλλα τον Στρατούδη να δίνει συνέχεια στον αγώνα. Το παιχνίδι έληξε βρίσκοντας τους γηπεδούχους νικητές με 3-2 παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 72ο λεπτό.

Με έντονα παράπονα για τον διαιτητή και από τις δύο ομάδες αλλά περισσότερο από την ΑΕ Διδυμοτείχου.

Στην επόμενη φάση ο Έβρος Σουφλίου όπου θα αντιμετωπίσει τον Διγενή Ακρίτα Σάκκου εκτός έδρας.

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Στρατούδης με βοηθούς τους Γεωργακούδη και Παλαιοπάνη.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Παναγιώτης Καλπακίδης): Ζυγουρίτσας, Πάγια, Παρασχίδης (Μπισιρόπουλος), Παπαναστασίου (c), Κουλουκάρας, Θ. Κουτσούλας, Κουρούδης, Ηλ. Κουτσούλας, Πιστιάλκας, Δουγέκος, Λαζίδης (Παπαδόπουλος).

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: Μπιμπλιτζής, Παντελίδης (c) (39′ λ.τ. Θάνος), Κοκκινίδης, Μυσιούδης, Τσιπλάκης, Παπαδούδης (46′ Παπούδης), Αστεριάδης (46′ Φωτσιτζούδης), Μόμας (46′ Σπανός), Αραμπατζής, Γκαϊδατζής, Τζουμακίδης.