«Στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχει χώρος για τον Ελληνα ποδοσφαιριστή» δηλώνει ο Ουσταμπασίδης

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Ουσταμπασίδης και μίλησε για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι, σημειώνοντας πως δεν φταίει ο Εσίτι, ενώ τόνισε πως στο ελληνικό πρωτάθλημα κάτι πρέπει να αλλάξει με τους Ελληνες ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χώρο στις ομάδες τους.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τις απουσίες και το βάθος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Δε νομίζω πως δεν υπάρχει υλικό, ίσως κάποιες στιγμές και σε κάποια παιχνίδια κάποιοι παίκτες δεν πρέπει να παίξουν. Δεν είναι η εποχή να έχουμε ανθρωποφαγία, ευτυχώς ο Εσίτι είναι ξένος και δεν ακούει όσα λέγονται. Δεν φταίει ο Εσίτι, επιλέγεται για κάποια χαρακτηριστικά. Πρέπει οι ομάδες να επιλέγουν τους παίκτες πιο προσεκτικά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι ομάδες επιλέγουν παίκτες-αθλητές, μεγαλύτερη ευθύνη έχουν αυτοί που τους επιλέγουν. Παίζουν ρόλο και τα αποτελέσματα από τα οποία προέρχονται οι δύο ομάδες.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε μειώσει νωρίτερα, τότε ίσως μπορούσε να είχε κάνει κάτι καλύτερο. Ηταν ένα ματς για τον Ολυμπιακό που έπρεπε να το κερδίσει. Ο Λουτσέσκου ξέρει ποιους επιλέξει. Για μένα αυτό που λείπει από τον φετινό ΠΑΟΚ είναι η ενέργεια και παίζει ρόλο η ηλικία κάποιων παικτών. Ο Ροντρίγκες έδωσε πλάτος στον Ολυμπιακό, ο Μπίσεσβαρ έβγαλε κούραση μετά το παιχνίδι στη Δανία. Κύριοι διεκδικητές του τίτλου είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχει χώρος για τον Ελληνα ποδοσφαιριστή, ο Βόλος μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει αλλά παίζει κυρίως με ξένους. Πρέπει να πιστέψουμε στους Ελληνες και στα νέα παιδιά».