10+3 κρούσματα Covid-19 στην Εθνική Ελπίδων και αναβολή του ματς με την Κύπρο

Ο κορονοϊός «θέρισε» την Εθνική Ελπίδων που είχε 13 θετικά κρούσματα, από τα οποία τα 10 ήταν σε παίκτες, με αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα με την Κύπρο για τα προκριματικά του Εuro 2023.

Φυσικά έχει σημάνει συναγερμός στην Ομοσπονδία και το αυριανό (19:00) παιχνίδι στην έδρα της Κύπρου αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα στην UEFA. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι κρίσιμη στην προσπάθεια για πρόκριση στα τελικά του Euro 2023, αφού η Ελλάδα είναι στην κορυφή του ομίλου της.

Η ΕΠΟ κάνει προσπάθειες για να αποχωρήσει η ομάδα του Γιώργου Σίμου από την Κύπρο και πιθανότατα αυτό θα συμβεί με πτήση τσάρτερ. Στην αποστολή βρίσκεται και ο μέσος του ΑΟΞ κώστας Θυμιάνης, αλλά και ο Κομοτηναίος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, Φώτης Ιωαννίδης.

Την αναβολή έκανε γνωστή πρώτα η ομοσπονδία της Κύπρου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται:

«Η ΚΟΠ ενημερώνει ότι μετά από απόφαση της UEFA, αναβλήθηκε ο αγώνας της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων με την Ελλάδα. Η απόφαση λήφθηκε μετά τη διενέργεια ελέγχου, όπου βρέθηκαν μαζικά θετικά κρούσματα Covid-19 στην αποστολή της Εθνικής ομάδας Ελπίδων της Ελλάδας.

Για την απόφαση της αναβολής, ενημερώθηκαν οι δύο ομάδες από τον παρατηρητή του αγώνα. Διευκρινίζεται επίσης, ότι τα μέλη της αποστολής της Εθνικής Ελλάδας που έχουν εντοπιστεί θετικά, δεν έχουν έρθει σε επαφή με μέλη της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στο Δασάκι».