Μουντιάλ 2022: Με Παπουλή βασικό η Κύπρος του Κωστένογλου γνώρισε βαριά ήττα από την Κροατία

Η Εθνική ομάδα της Κύπρου δεν τα κατάφερε κόντρα στη Κροατία καθώς γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ.

Η Κροατία ήταν σαφώς ανώτερη από την Κύπρο του Νίκου Κωστένογλου και αν δεν ήταν σε καλή μέρα ο Νεόφυτος Μιχαήλ, θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ. Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού Φώτης Παπουλής ξεκίνησε βασικός ωσότου έγινε αλλαγή στο 69ο λεπτό όταν και αντικαταστάθηκε από τον Λοΐζου.

Εκτός από τα 3 γκολ που πέτυχε η Κροατία, είχε ακυρωθέν γκολ για οφσάιντ, έπιασε πέναλτι του Μόντριτς ο Νεόφυτος και αρκετές άλλες αποκρούσεις. Σε ελάχιστες περιπτώσεις κατάφερε να απειλήσει. Στο 45+2′ ο Πέρισιτς άνοιξε το σκορ, ο Γκβάρντιολ στο 80′ “κλείδωσε” το τρίποντο ενώ ο Λιβάγια στο 90+2′ το τελικό 0-3.

Η Κροατία παραμένει στην 1η θέση με συγκάτοικο τη Ρωσία (σ.σ νίκησε με 1-0 τη Σλοβακία) στους 16β, ενώ αντίθετα η Κύπρος βρίσκεται στην τελευταία θέση έχοντας μόλις 4β, όσους έχει και η Μάλτα. Η Σλοβενία νίκησε με 4-0 εκτός έδρας τη Μάλτα και ανέβηκε στους 10β.