Θέμα στην Αυστραλία ο έλεγχος από την ΕΕΑ του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Ξάνθη

Με την εξέταση από την ΕΕΑ του ζητήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Ξάνθη ασχολούνται τις τελευταίες ώρες τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.

«Greek authorities investigate ownership of Bill Papas’ Xanthi FC», δηλαδή «Οι ελληνικές αρχές ερευνουν την ιδιοκτησια του Μπιλ Πάπας στην ΠΑΕ Ξάνθη» αναφέρει στον τίτλο δημοσιεύματός της η ομογενειακή ιστοσελίδα Greek Herald, επικαλούμενη δημοσίευμα του Australian Financial Review.

Σύμφωνα με το δημοσιευμα, «οι ελληνικές κυβερνητικές αρχές ξεκίνησαν να ερευνουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Μπιλ Πάπας στην ΠΑΕ Ξάνθη μετά τον ισχυρισμό του ιδρυτή του Forum Group ότι πούλησε την επενδυση όχημα μέσω της οποιας κατείχε τις μετοχές του στην ομαδα της ελληνικής Super League 2».

Είχε προηγηθεί η επιτυχής αίτηση της τράπεζας της Αυστραλίας Westpac για μια σειρα από νέα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τον Πάπας, ανάμεσα στα οποια περιλαμβάνονται οχήματα σε Ελλάδα και Ηνωμενο Βασίλειο, τα οποία έχουν προστεθεί ως πιθανοί αποδέκτες χρημάτων που αποκτήθηκαν μέσω απάτης.

Στα δημοσιεύματα στην Αυστραλία τονίζουν με νόημα ότι «η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τμήμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης, ανέβαλε δύο φορές την ακρόαση για το ζήτημα αλλά θα επανέλθει τον Οκτωβρη».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το AFR, η Επιτροπή έχει στην ημερήσια διάταξη για τον επόμενο μήνα μια ακρόαση «σε σχέση με το νυν ιδιοκτησιακό καθεστώς» της Ξάνθης. Τα δημοσιεύματα στην Αυστραλία υπενθυμίζουν ότι το περασμένο Σάββατο ο Μπιλ Πάπας έκανε την πρώτη του εμφάνιση από τότε που ανέλαβε την ομάδα, παρακολουθώντας το φιλικό με τον Ολυμπιακό Β’.

Το ThrakiSportS υπενθυμίζει ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε δυο φορές η υπόθεση αυτή, για την οποία κανεός δεν γνωρίζει αν έχει προκληθεί αυτεπάγγελτα, μετά από κάποια καταγγελία ή μετά από ερώτημα των αρχών της Αυστραλίας. Την πρώτη φορά η αναβολή δοθηκε γιατι δεν επετράπη η είσοδος στον δικηγόρο της ΠΑΕ Ξάνθη, την δευτερη κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου.

Ως νέα ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί η μεθεπόμενη Τρίτη 5 Οκτωβρίου.