Ελευθερώθηκαν περιστέρια στην κηδεία του Ίβκοβιτς στο Βελιγράδι – Σύνδεση με περιστερώνα στην Κομοτηνή

Το μεγάλο πάθος του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν τα περιστέρια. Ακόμα και στο σπίτι του στην Ελλάδα, στα νότια προάστια της Αττικής είχε περιστερώνα όπου εξέτρεφε τα συγκεκριμένα πουλιά, σε μια παράδοση που όπως είχε αποκάλυψε ο ίδιος, ήταν οικογενειακή.

«Είναι οικογενειακή ρίζα. Ο σπουδαίος φυσικός Νίκολα Τέσλα ήταν θείος της μητέρας μου. Ξέρω ότι στα δωμάτια που ζούσε είχε πάντοτε ζευγάρια περιστέρια. Είναι τρομερό πάθος, είναι τρέλα. Δουλεύω με επιλογές ειδών, ζευγαρώνω. Σήμερα, στον τρελό κόσμο που ζούμε, στο στρες, εμένα με λυτρώνει να ασχοληθώ τον ελάχιστο χρόνο που έχω ελεύθερο με τα περιστέρια μου» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σέρβο προπονητή Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, τα περιστέρια ευθύνονται για τον θάνατό του. Όπως ανέφερε ο άλλοτε προπονητής της Παρτίζαν σε κανάλι της σερβικής τηλεόρασης: «Ήξερα πως είχε ορισμένα προβλήματα υγείας, που σχετίζονται με το πάθος του και την αγάπη για την εκτροφή περιστεριών. Είχε μολυνθεί και είχε προκληθεί βλάβη στους πνεύμονες από τα περιστέρια».

Με αφορμή αυτήν την είδηση, μίλησε στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» από την Κομοτηνή ο Αγησίλαος Βεσεξίδης, ιδρυτής του mypigeon.gr, η αγάπη και η ειδίκευση του οποίου για τα περιστέρια είναι γνωστή σε όλους. Εκεί ανέλυσε τον κόσμο των περιστεριών θέλοντας να καθησυχάσει τον κόσμο πως τα περιστέρια δεν είναι πηγή μόλυνσης και οι λοιμώξεις που οφείλονται σε αυτά είναι εξαιρετικά σπάνιες, όπως τεκμηρίωσε και ο λοιμωξιολόγος Σπύρος Πουρνάρας.

Δείτε το σχετικό απόσμασπα με ένα κλικ εδώ.

Η κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε και τους πιο δυνατούς να λυγίσουν, με την στιγμή που τα μπασκετικά του “παιδιά” μετέφεραν το φέρετρο να συγκλονίζει. Ηταν όμως ακόμα μία στιγμή που έκανε τον κόσμο να λυγίσει.

Κατά την διάρκεια της τελετής – και λίγο πριν περάσει για πάντα στην αιωνιότητα ο «Ντούντα» – ένας άνθρωπος απελευθέρωσε μερικά περιστέρια. Με το πάθος του θρυλικού τεχνικού για τα περιστέρια να είναι γνωστό, όσοι τον ήξεραν κατάλαβαν αμέσως τον συμβολισμό αυτής της κίνησης, που συγκίνησε τον κόσμο.