Με Δεβετζή πρωταγωνίστρια της καμπάνιας έρχεται στις 26 Σεπτεμβρίου το Olympic Day Run

Η απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία του ”Olympic Day Run” επιστρέφει για 4η χρονιά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, διακεκριμένων αθλητών και προπονητών, αθλητικών συλλόγων και σωματείων από όλη τη χώρα, καθώς και ενεργών πολιτών, προωθώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το “Ευ Αγωνίζεσθαι”.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της παρουσίασης των φετινών δράσεων και ενεργειών του ”Olympic Day Run”, η διοργάνωση έχει ως κεντρικό πρόσωπο στην κεντρική φωτογραφία της ιστοσελίδας της την Ολυμπιονίκη από την Αλεξανδρούπολη Πηγή Δεβετζη μαζί με τον επίσης Ολυμπιονικη Ιωάννη Μελισσανίδη.

Η διοργάνωση πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην οποία παρουσίασε τη συνεργασία της με “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η Δρ.Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Γενική Διευθύντρια του ”Olympic Day Run” παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοναδικού Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου, που τον καθιστούν αγώνα-ορόσημο για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Στη συνέχεια αναγνώστηκαν οι σύντομοι χαιρετισμοί του Προέδρου της ΟΕ του Αγώνα και Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, καθώς και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη δυναμική του σημαντικότερου για την παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια αγώνα.

Τρέξε για καλό σκοπό. Το ”Olympic Day Run” GREECE ένωσε τις δυνάμεις του με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” με σκοπό να χαρίσει περισσότερα χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Πλέον μπορείς και εσύ να υποστηρίξεις “Το Χαμόγελο του Παιδιού” δηλώνοντας τώρα συμμετοχή στον αγώνα των 2χλμ και επιλέγοντας εδώ ένα από τα πακέτα κοινωνικής προσφοράς. Με την εγγραφή σου προσφέρεις 3 ευρώ στον αδιάκοπο αγώνα του Οργανισμού να έχει κάθε παιδί όλα όσα αξίζει και δικαιούται.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 10km για ενήλικες, 5km για ενήλικες και εφήβους και 2km για όλες τις ηλικίες. Κάνε τώρα την Εγγραφή σου έως τις 10/09 εδώ.

Το 4ο Olympic Day Run GREECE διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, το ΔΚΟ ”OLYMPiA” και με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Διακεκριμένων Αθλητών, Αθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη την χώρα, με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ-HELEXPO και τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Υπουργείο Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Αλμωπίας, Αριστοτέλη, Δίου-Ολύμπου, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Καβάλας, Κασσάνδρας, Κιλκίς, Νάουσας, Πολυγύρου, Σερρών και Σκύδρας.

Το ”Olympic Day Run” GREECE αποτελεί τον επίσημο παγκόσμιο θεσμό για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που καθιέρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η διοργανώτρια αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας. Ο παγκόσμιος εορτασμός για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και για την απόφαση διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ 1896), στρέφει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, ανυψώνοντάς την στον παγκόσμιο Ολυμπιακό και τουριστικό χάρτη. Περισσότερα στην ιστοσελίδα http://olympicdayrun.gr/ και olympicmuseum-thessaloniki.org.