Μουντιάλ 2022: Με Παπουλή στο αρχικό σχήμα η Κύπρος του Κωστένογλου έφυγε ηττημένη με βαρύ 3-0 από τη Μάλτα

Δεν τα κατάφερε η Κύπρος κόντρα στη Μάλτα καθώς γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ.

Όλα ξεκίνησαν ανάποδα για τον προπονητή της Κύπρου Νίκο Κωστένογλου καθώς πριν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής του Πιέρρος Σωτηρίου. Η Μάλτα μπήκε δυνατά στο γήπεδο χάνοντας μερικές ευκαιρίες αλλά όσο περνούσε ο χρόνος η Κύπρος προσπάθησε και ισορρόπησε το παιχνίδι. Η μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί χάθηκε στο 40′ όταν ο Πίττας μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ και η μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπονέλο.

Λίγο πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου οι Κύπριοι έμειναν με 10 παίκτες όταν ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα απέβαλε τον Σωτηρίου για θέατρο. Στην επόμενη φάση στο 43′ ήρθε το 1-0 από τους γηπεδούχους με τον Ατάρντ που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Μπόγκ με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου σκόραρε με κεφαλιά διπλασιάζοντας τα γκολ των Μαλτέζων. Ο Ατάρντ βρήκε την μπάλα στρωμένη μέσα από την περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 3-0 στο 54ο λεπτό.

Κομβικό σημείο στον αγώνα η αποβολή του Μαρέσκα στον Σωτηρίου. Ο Ιταλός διαιτητής απέβαλλε τον διεθνή Κύπριο αμυντικό με δεύτερη κίτρινη κάρτα θεωρώντας πως ο 25χρονος έκανε θέατρο για πέναλτι, μια απόφαση για την οποία δεν δικαιώνεται μέσω της επαναληπτικής προβολής.

Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού Φώτης Παπουλής ξεκίνησε βασικός ωσότου έγινε αλλαγή στο 59ο λεπτό όταν και αντικαταστάθηκε από τον Παναγιώτου.

Την επόμενη 5η αγωνιστική (4/9) η Κύπρος έχει ρεπό, ενώ για την 6η αγωνιστική (7/9) θα παίξουν πάλι εκτός έδρας αυτήν την φορά με την Σλοβακία.

Η βαθμολογία του 8ου Ομίλου μετά από 4 παιχνίδια:
Κροατία 7
Ρωσία 7
Σλοβακία 6
Σλοβενία 4
Μάλτα 4
Κύπρος 4