ΕΠΣ Θράκης: Παράταση δηλώσεων συμμετοχής στο πρωτάθλημα μετά τις αποχωρήσεις ομάδων και τις εξελίξεις με το μητρώο

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης που γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, «παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα από τα σωματεία μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 8/9/2021».

Πρακτικά η προθεσμία πάει ως την άλλη Τετάρτη. Η παράταση υποδηλώνει το μεγάλο πρόβλημα που δείχνει να υπάρχει στην ΕΠΣ Θράκης με την απόσυρση ιστορικών ομάδων και την απροθυμία αρκετών ακόμα να δηλώσουν συμμετοχή.

Μάλιστα έχει αρχίσει να φημολογείται ότι αν ο αριθμός των ομάδων μειωθεί δραματικά, ενδέχεται να μην έχουμε πρωταθλήματα αλλά μόνο πρωτάθλημα (ηδη πέρυσι ο αριθμος των ομάδων της Β’ Κατηγορίας ήτα κατα πολυ μικρότερος από αυτόν της Α’ ΕΠΣ Θράκης).

Ολοι αναμένουν να δουν τι θα συμβεί με το μητρώο και την απαγόρευση χρήσης δημοτικών εγκαταστάσεων από τις ομάδες που δεν θα ενταχθούν σε αυτό, κάτι που δεν θα συμβεί άμεσα μεν αλλά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Πάντως η αναφορά για «κατάθεση συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα» με την χρήση πληθυντικού αριθμού δείχνει την πρόθεση που υπάρχει στην διοίκηση της ΕΠΣ Θράκγς να αποφευγχεί η συγχώνευση – αναδιάρθρωση και να έχουμε κανονικά Α’ και Β’ Κατηγορία.