Conference League: Με στυλ Λουτσέσκου και μοναδικό Έλληνα τον Πασχαλάκη ο ΠΑΟΚ έφυγε με διπλό πρόκρισης από τη Ριέκα

Την είσοδο του στους ομίλους του UEFA Europa Conference League πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς επικράτησε με 0-2 της Ριέκα στην Κροατία και με συνολικό σκορ 3-1 πήρε το εισητήριο της πρόκρισης.

Ο Ρουμάνος πρώην τεχνικός της Ξάνθης χρησιμοποίησε παρόμοια ενδεκάδα με τον πρώτο αγώνα, ενώ κάτω από τα γκολπόστ διατήρησε τον πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού, Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που ήταν ο μοναδικός Έλληνας στην βασικη ενδεκάδα των Κυπελλούχων Ελλάδος.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν σοβαροί από το πρώτο λεπτό του αγώνα, συνεχίζοντας στον ρυθμό που είχε στο δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα. Μόλις στο 6ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκαρία στην ίδια φάση με Σβαμπ και Ελ Καντουρί, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι δύο τους ήταν εκ νέου πρωταγωνιστές· με τον Αυστριακό να περνά έξυπνα στην περιοχή και τον Μαροκινό με προβολή να σημειώνει το 0-1. Στη συνέχεια του ημιχρόνου είχε άλλο ένα δοκάρι με μακρινό σουτ του Ελ Καντουρί (42′).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε· ο ΠΑΟΚ διατηρούσε με ευκολία το προβάδισμά του και είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 79′ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν την χαριστική βολή στους Κροάτες χάρη στο τέρμα του Μουργκ.

Πλέον οι «ασπρόμαυροι» θα μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης το μεσημέρι της Παρασκευής (27/8).